Համեղ տնական բլիթներ պատրաստելու համար վերցրեք 1 ձու, ալյուր, կաթ։ Այս բլիթները կարող են օգտագործվել որպես հաց, իսկ ավելի քաղցր դարձնելու համար խորհուրդ ենք տալիս դրանց վրա շաքարի փոշի ցանել։
Թխած բլիթների հոտը միշտ եղել է մարդկանց համար ամենահաճելի բույրերից մեկը։ Դժվար է հրաժարվել խմորից, քանի որ այն համարվում է մեր ժամանակի ամենաուժեղ հակումներից մեկը։
Եթե դուք չեք ցանկանում ուտել խանութից գնված անառողջ հացաբուլկեղեն, առաջարկում ենք պատրաստել տնական բուլկիներ։
Համեղ տնական բլիթներ. Բաղադրիչները
_կաթ — 230 մլ
_շաքարավազ — 1 ճաշի գդալ
_չոր խմորիչ — 8 գ
_ձու — 1 հատ
_վանիլային շաքար — 8 գ
_աղ — մի պտղունց
_ալյուր — 360 գ
_կարագ — 30 գ
Համեղ տնական բլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_Տաք կաթի մեջ խառնում ենք դասական և վանիլային շաքարավազը, խմորիչը, ձուն և աղը։
_Ստացված կաթի խառնուրդին ավելացնել ալյուրի մի մասը, մի փոքր կպչուն և առաձգական խմոր հունցել։
_Խմորին ավելացնել կարագ, մանրակրկիտ հունցել բուլկին։
_Թաղանթի տակ խմորի գունդը թողնել կես ժամ տաք տեղում։
_Այնուհետև հունցել բուլկին, բաժանել երկու մասի։ Դրանցից յուրաքանչյուրը բաժանել 10 փոքր գնդիկների։
_Գնդիկները թաղանթով ծածկել, հերթով հանել ու գրտնակել 1-1,5 սմ հաստությամբ բլիթների տեսքով։
_Յուրաքանչյուր բլիթի մեջտեղում պետք է 3 զուգահեռ կտրվածք անել։ Բլիթները ծածկել և թողնել 15 րոպե, որ մի փոքր բարձրանան։
_Տաքացնել բուսայուղը տապակի մեջ, տապակել բուլկիները յուրաքանչյուր կողմից միջին ջերմության վրա մինչև ոսկե դարչնագույնը:
Դնել թղթե սրբիչների վրա՝ ավելորդ յուղը քամելու համար:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Փքուն ալադի