Ինչպես ճիշտ պատրաստել հավի արգանակ. Բաղադրատոմսն իմացա ռեստորանում հիմա եփում եմ և շատ համեղ է ստացվում

հավի արգանակ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Մրսածության ժամանակ հաճախ ենք խորհուրդ տալիս հավի արգանակ եփել։ Այս հայտնի կիսաապուրը վաղուց է եղել, ուստի անհնար է ճշգրիտ գուշակել, թե ով և երբ է առաջին անգամ սկսել արգանակ պատրաստել:

Հավանաբար, նա հայտնի էր Երկրի հյուսիսային շրջաններում: Սառը երկրներում ապուրներն ու արգանակները կատարում էին տաքացնող ֆունկցիա։ Բացի այս հավի արգանակը կարող է օրգանիզմին տալ օգտակար հանքանյութեր՝ կալիում, կալցիում և մագնեզիում։

Հավի արգանակը ցուցված է սրտանոթային հիվանդությունների դեպքում։ Այն լավ է ազդում սրտի մկանների աշխատանքի վրա։

Մենք ձեզ կպատմենք, թե ինչպես ճիշտ պատրաստել համեղ արգանակ:

հավի արգանակ

Հավի արգանակ. Բաղադրություն

_հավի ազդրեր — 800 գ

_սոխ — 1 հատ

_ջուր — 3,5 լիտր

_գազար — 1 հատ

_կոճապղպեղի արմատ — 4 սմ

_սխտոր — 2 պճեղ

հավի արգանակ

Հավի արգանակ. Պատրաստման եղանակը

_Կեղևահան անել գազարը և սոխը։

_Հավի ազդրերը մանրակրկիտ լվանալ ջրով, դնել կաթսայի մեջ և ավելացնել ջուր։

_Միջին կրակի վրա կաթսայի պարունակությունը բերել եռման աստիճանի, հանեք փրփուրը։ Այնուհետև միսը կես ժամ եփել ցածր ջերմության վրա՝ առանց կափարիչի։

_Բանջարեղենը չենք կտրատում, ամբողջությամբ դնում ենք արգանակի մեջ՝ գազար, կոճապղպեղ, սխտոր և սոխ։ Հավի միսը մեկ ժամ եփել թույլ կրակի վրա։

_Այնուհետև արգանակից պետք է հանել ազդրերը, սոխն ու գազարը, հեղուկը քամել մաղով։

հավի արգանակ

Այսպիսի արգանակի բաղադրատոմսին կարող եք ավելացնել նաև այլ բանջարեղեն, օրինակ՝ նեխուր և կանաչ սոխ: Որպես միս կարող եք օգտագործել ոչ միայն հավի ազդրերը, այլև թևերը։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Հավի մսով ապուր

Խնդրում ենք Գնահատեք