Մրսածության ժամանակ հաճախ ենք խորհուրդ տալիս հավի արգանակ եփել։ Այս հայտնի կիսաապուրը վաղուց է եղել, ուստի անհնար է ճշգրիտ գուշակել, թե ով և երբ է առաջին անգամ սկսել արգանակ պատրաստել:
Հավանաբար, նա հայտնի էր Երկրի հյուսիսային շրջաններում: Սառը երկրներում ապուրներն ու արգանակները կատարում էին տաքացնող ֆունկցիա։ Բացի այս հավի արգանակը կարող է օրգանիզմին տալ օգտակար հանքանյութեր՝ կալիում, կալցիում և մագնեզիում։
Հավի արգանակը ցուցված է սրտանոթային հիվանդությունների դեպքում։ Այն լավ է ազդում սրտի մկանների աշխատանքի վրա։
Մենք ձեզ կպատմենք, թե ինչպես ճիշտ պատրաստել համեղ արգանակ:
Հավի արգանակ. Բաղադրություն
_հավի ազդրեր — 800 գ
_սոխ — 1 հատ
_ջուր — 3,5 լիտր
_գազար — 1 հատ
_կոճապղպեղի արմատ — 4 սմ
_սխտոր — 2 պճեղ
Հավի արգանակ. Պատրաստման եղանակը
_Կեղևահան անել գազարը և սոխը։
_Հավի ազդրերը մանրակրկիտ լվանալ ջրով, դնել կաթսայի մեջ և ավելացնել ջուր։
_Միջին կրակի վրա կաթսայի պարունակությունը բերել եռման աստիճանի, հանեք փրփուրը։ Այնուհետև միսը կես ժամ եփել ցածր ջերմության վրա՝ առանց կափարիչի։
_Բանջարեղենը չենք կտրատում, ամբողջությամբ դնում ենք արգանակի մեջ՝ գազար, կոճապղպեղ, սխտոր և սոխ։ Հավի միսը մեկ ժամ եփել թույլ կրակի վրա։
_Այնուհետև արգանակից պետք է հանել ազդրերը, սոխն ու գազարը, հեղուկը քամել մաղով։
Այսպիսի արգանակի բաղադրատոմսին կարող եք ավելացնել նաև այլ բանջարեղեն, օրինակ՝ նեխուր և կանաչ սոխ: Որպես միս կարող եք օգտագործել ոչ միայն հավի ազդրերը, այլև թևերը։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի մսով ապուր