Համեղ սոուսով Հավի մսով աղցանը հիանալի ընտրություն է, եթե ցանկանում եք արագ, հագեցնող, բայց միևնույն ժամանակ տոնական ուտեստ պատրաստել: Պարզապես հիշեք, որ հավը պետք է նախապես խաշել։ Ցանկալի է, որ եփելուց հետո այն մնա արգանակի մեջ ևս 10-15 րոպե։ Այդպես միսը կլինի խենթացնող նուրբ և հյութալի:
Այս ուտեստին համ ավելացնելու համար պետք է մի քիչ սոխ վերցնել։ Ավելացրեք այն հենց այդպես կամ նախապես մարինացնել: Դա անելու համար մաքրել սոխը, կտրել այն բարակ կես օղակներով: Վրան լցնել սեղանի քացախը և ջուրը հավասար համամասնությամբ: Ավելացնել 1 պտղունց աղ և նույն քանակությամբ պղպեղ։ Ավելացնել շաքարավազ և ամեն ինչ լավ խառնել: Սոխը 10 րոպե թողնել մարինացվի։

Հավի մսով աղցան. Բաղադրիչներ
_Լոլիկ 1 հատ
_Բուլղարական պղպեղ 1 հատ
_Սոխ 0,5 հատ
_Հավի կրծքամիս 150 գ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի
_Մանանեխ 0,5 թեյի գդալ
_Մայոնեզ 0,5 ճաշի գդալ

Հավի մսով աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Բուլղարական պղպեղը լվանալ, չորացնել, հեռացնել սերմերը և ցողունը: Կտրատել պղպեղը միջին չափի խորանարդիկներով:
_Լոլիկը լավ լվանալ, կտարտել փոքր կտորներով, ավելացնել պղպեղին:
_Մաքրել սոխը, կտրել բարակ կես օղակներով: Մնացած մանրացված բաղադրիչներին ավելացնել սոխը։
_Հավի կրծքամիսը 30-40 րոպե եփել թույլ աղած ջրի մեջ։ Սառելուց հետո միսը բաժանել մանրաթելերի։ Ավելացնել այն բանջարեղենի մեջ։
_Բաղադրիչներին աղ և աղացած սև պղպեղ անել, ավելացնել մայոնեզ և մանանեխ։ Բոլոր բաղադրիչները մանրակրկիտ խառնել։
_Կես ժամով ուղարկում ենք սառնարան, որ թրմվի։
Որպես սոուս կարող եք օգտագործել և՛ մայոնեզ, և՛ թթվասեր։ Ամեն դեպքում, դա համեղ կլինի:
Պատրաստի աղցանը դնել գեղեցիկ ափսեի մեջ և վրան ցանել մանր կտրատած կանաչիներ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի կրծքամսով աղցան