Բուրավետ Հավի մսով ապուր տնական արիշտայով և մի կտոր թարմ հացով։ Կարո՞ղ է ընթրիքի ավելի կատարյալ տարբերակ լինել:
Դրա համար պետք չէ մակարոնեղեն գնել: Խորհուրդ ենք տալիս պատրաստել ձեր սեփական ձեռքերով: Դա շատ ավելի հեշտ է, քան թվում է:
Անհրաժեշտ է ընդամենը երկու հիմնական բաղադրիչ՝ ձու և ալյուր: Դրանցով ուղղակի զարմանալի խմոր կհունցեք։ Պետք է միայն հետևել մեր հրահանգներին, և խնդիրներ չեն լինի: Մենք դա երաշխավորում ենք!
Կատարյալ լապշա պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր կլինի ցորենի ալյուր, որի քանակը պետք է ինքներդ կարգավորեք։ Այն պետք է այնքան լցնել ձվերի վրա, որպեսզի ստացվի միատարր առաձգական խմոր:

Հավի մսով ապուր տնական արիշտայով. Բաղադրիչներ
_Ջուր 2 լ
_Հավի բուդ 550 գ
_Սամիթ՝ ըստ ճաշակի
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Բուրավետ պղպեղ 3 հատ
_Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի
_Գազար 1 հատ
_Սոխ 1 հատ
_Ձու 2 հատ
_Ցորենի ալյուր ըստ ճաշակի
_Դափնու տերև 1 հատ
_Մաղադանոս 0,25 փունջ

Հավի մսով ապուր տնական արիշտայով. Պատրաստման եղանակը
_Ջուրը լցնել կաթսայի մեջ։ Մենք ուղարկում ենք հավի միսը դրա մեջ եփվելու:
_Հավի մսով կաթսայի մեջ գցել մաքրած գազարը, սամիթի ցողունները, պղպեղի հատիկներն ու դափնու տերևը։
_Չմաքրած սոխը լվանալ, գցել ջրի մեջ։ Եփել մեկ ժամ՝ պարբերաբար հեռացնելով փրփուրը։
_Արիշտայի պատրաստումը. Խորը տարայի մեջ հարել ձվերը 0,25 թեյի գդալ աղի հետ:
_Աստիճանաբար ավելացնել մաղած ալյուրը, հունցել առաձգական միատարր խմոր։
_Ծածկել թաղանթով և դնել սառնարանը 30 րոպեով։
_Խմորը գրտնակել բարակ շերտով, սուր դանակով կտրատել երկար շերտերով։
_Ապուրից հանել բանջարեղենը, կանաչիները, հավը։ Միսը բաժանել մանրաթելերի։
_Ապուրին ավելացնել արիշտան, աղ և սև պղպեղ։ Եփել 5 րոպե։
_Մաղադանոսը լվանալ, մանր կտրատել։
_Ապուրին ավելացնել կանաչին և միսը, մանրակրկիտ խառնել։
_Այժմ կաթսան հանել վառարանից։
Լցնել ապուրը ափսեների մեջ, ցանկության դեպքում ավելացնել թթվասեր և մատուցել:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի մսով ապուր