Հավի մսով փլավ. Նրբահամ, չգիրացնող ուտեստ
Հավի մսով փլավն ավելի հեշտ է պատրաստել, քան գառան մսով դասական տարբերակը, իսկ արդյունքը գրեթե միշտ գոհացնում է բոլորին: Բացի այդ, որակյալ հավի միսն ավելի մատչելի է: Մենք առաջարկում ենք հավի, զաֆրանի և դարչինի հետ ավելացնել ծիրանի չիր և չամիչ, ինչն ուտեստը բույրը պարզապես ցնցող է դարձնում:
Ըստ մեր բաղադրատոմսի, բրինձը շոգեխաշվում է. Դա ոչ միայն առողջարար է, այլև ավելի հարմար է փլավի տեսքի համար, քանի որ հատիկները մնում են ձյան պես սպիտակ: Մատուցելով այս փլավը սեղանին, դուք կվայելեք հյուրերի ու սիրելիների հիացմունքը:
Հավի մսով փլավ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- 1 հավ (մոտավորապես 1 կգ)
- 3 բաժակ երկար բրինձ (բասմաթի)
- 1 մեծ բուռ ծիրանի չիր
- 1 միջին բուռ չամիչ
- 200-250 գ կարագ
- յուղ
- 5-7 թել զաֆրան
- 1/2 թեյի գդալ աղացած դարչին
- աղ՝ ըստ ճաշակի
- սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Հավի մսով փլավ. Պատրաստման եղանակը
- Մանրակրկիտ լվանալ բրինձը, մինչև ջուրը մաքուր մնա: Լցնել բրինձը կաթսայի մեջ և ծածկել աղաջրով 3 ժամով: Բրինձը պետք է ամբողջությամբ ծածկված լինի, այլապես կդառնա փխրուն:
- Լցնել զաֆրանը մոտ 1/3 բաժակ եռացող ջրի մեջ, ծածկել և թողնել թրմվի, մինչ ուտեստը եփվում է:
- Եթե չամիչն ու ծիրանը չոր են, ապա դրանք լցնել տաք, բայց ոչ եռման ջրի մեջ, թողնել 1-3 ժամ: Եթե փափուկ է, թողեք այն այնպես, ինչպես կա: Շոգեխաշել քամած չոր մրգերը հաստ հատակով կաթսայի մեջ, մարմանդ կրակի վրա, երբեմն խառնելով, մինչև փափկեն, բայց ընդամենը 20 րոպե որպեսզի դրանք չվերածվեն շիլայի: Թող չրերը տաք մնան:
- Քամել թրջած բրինձը: Մեծ, խորը կաթսայում ջուրը եռացնել՝ կաթսայի մոտ 2/5-ի չափով: Կաթսայի բռնակներին կապել կտորե անձեռոցիկ կամ վաֆլի սրբիչ: Այն պետք է ծածկի կաթսայի եզրերը և փռվի այնպես, որ բրինձը տեղավորվի խոռոչում:
- Պատրաստի բրինձը լցնել անձեռոցիկի մեջ, վերևում հավասարապես տեղադրել 100 գ կտրտված կարագ: Ուժեղացնել կրակը միջինից բարձր: Եփել մինչեւ բրինձը պատրաստվի, մոտ 25 րոպե: Կափարիչը պետք է շատ ամուր փակվի, հակառակ դեպքում մեծ հավանականություն կա, որ ստիպված կլինեք ուղղակի բրնձի միջոցով եռացող ջուր ավելացնել կաթսայի մեջ:
- Հավը կտրել մասերի, չորացնել թղթե սրբիչով: Մի ամանի մեջ խառնել աղը, սև պղպեղը և դարչինը, քսել հավի կտորներին համեմունքների խառնուրդը և թողնել 20-30 րոպե առանց ծածկելու՝ սառը տեղում:
- Հավի կտորները տապակել ուժեղ կրակի վրա լավ տաքացրած ձիթապտղի յուղի մեջ (1-1,5 ճաշի գդալ) մինչև բոլոր կողմերից ոսկեգույն դարչնագույն դառնա: Տեղափոխել թխելու տապակի մեջ և դնել ոչ շատ տաք վառարանում (մոտավորապես 150 °C) մինչև ծառայելը, առնվազն 10 րոպե:
Պատրաստի բրինձը զգուշորեն լցնել տաքացրած ափսեի վրա, խառնել մնացած յուղի հետ և վրան շաղ տալ զաֆրանի թուրմ: Մատուցել առանձին կամ ուղղակի բրնձի վրա դնել հավի կտորները և չոր մրգերը, բայց չխառնել:
Հավի մսով փլավը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Բրնձով փլավ