Հավի ոտքերը թավայի մեջ. Այս ուտեստն ունի մանղալի վրայի խորովածի համ, փորձեք

Հավի ոտքերը թավայի մեջ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Հավի ոտքերը թավայի մեջ. Այս ուտեստն ունի մանղալի վրայի խորովածի համ, փորձեք

Եթե բնության գրկում հանգստի հնարավորություն չեք ունենում, բայց սիրում եք խորոված, ապա մենք առաջարկում ենք այս բաղադրատոմսը, որով մարինացնելուց ու տապակելուց հետո ստանում եք նուրբ, իսկական բնության համով խորոված:

Ոտքերի համը նույնն է, ինչ կրակի վրա, բայց մենք դրանք կպատրաստենք թավայի մեջ, սոխի շերտի վրա:

Բաղադրատոմսը շատ պարզ է, ամեն ինչ պատրաստվում է արագ և հեշտությամբ:

Հավի ոտքերը թավայի մեջ

Հավի ոտքերը թավայի մեջ. Հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները

  • հավի ոտքեր 3 հատ
  • սոխ 2 հատ
  • 1 պտղունց շաքար
  • աղ
  • պղպեղ
  • համեմունքներ
  • խմելի սունելի
  • գինու քացախ
  • ծուխ և ածուխ

Հավի ոտքերը թավայի մեջ

Հավի ոտքերը թավայի մեջ

Հավի ոտքերը թավայի մեջ. Պատրաստման եղանակը

  1. Լավ լվանալ ոտքերը, չորացնել դրանք թղթե սրբիչներով և կտրվածքներ անել մակերեսին:
  2. Միսը շաղ տալ աղի և չոր համեմունքների խառնուրդով, պղպեղով: Համեմելիս առաջնորդվեք ձեր նախասիրությամբ:
  3. Կտրել սոխը բարակ կես օղակներով, ավելացնել մսին ​​և խառնել ամեն ինչ:
  4. Հավի ոտքերը մարինացնել առնվազն 2 ժամ, բայց կարող է ավելի երկար լինել, քանի որ այդ դեպքում ուտեստը ավելի հյութալի է ստացվում:
  5. Տապակել հավի ոտքերը ուժեղ կրակի վրա մինչ ոսկե դարչնագույնը:
  6. Հավի մսով թավայի մեջ ավելացնել սոխը, խառնել, նվազեցնել կրակը և շոգեխաշել 30 րոպե:
  7. Տաքացնել ածուխը:
  8. Տապակի կենտրոնում, մսի կտորների միջև դնել փայլաթիթեղի կտոր, դրա վրա ածուխը, հեղուկ ծուխը և փայտի չոփեր դնել: Տապակը ծածկել կափարիչով և եփել ևս 10 րոպե:

Հավի ոտքերը թավայի մեջ

Հավի ոտքերը թավայի մեջ

Ստացվում է, որ միսը, որը եփում են խոհանոցում, այլ ոչ թե  գրիլի վրա պիկնիկի ժամանակ, նույնքան անուշաբույր է, հյութալի և համեղ:

Մատուցել տարբեր սոուսներով և երիտասարդ, խաշած կարտոֆիլով, կանաչիներով և աղցաններով:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Խորոված հավի կրծքամիս

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք