Հավով կարկանդակ շերտավոր խմորով. Համեղ ու թեթև ուտեստ

կարկանդակ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Հավով կարկանդակ շերտավոր խմորով. Համեղ ու թեթև ուտեստ

Հավի համար կարկանդակ պատրաստելու համար շատ բաղադրատոմսեր կան, քանի որ հավը մատչելի ապրանք է, և դրա պատրաստման շատ տարբերակներ կան: Ես առաջարկում եմ պատրաստել հիանալի Հավով կարկանդակ շերտավոր խմորով: Դա լավ է ինչպես տաք, այնպես էլ սառը տեսքով, այնպես որ կարող եք նախապես թխել այն և ձեզ հետ տանել Քոթեջ, խնջույք կամ ճանապարհորդություն քաղաքից դուրս: Ստացվում է համեղ, արագ և շատ ախորժելի: Բիզնես, ընկերներ:

Հավով կարկանդակ շերտավոր խմորով

Հավով կարկանդակ շերտավոր խմորով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • Հավի միս — 600 գ
  • Գազար — 2 հատ
  • Սոխ — 2 գլուխ
  • Սխտոր — 2 պճեղ
  • Կարագ — 3 ճաշի գդալ
  • Պանիր — 50 գ
  • Աղ, պղպեղ` ըստ ճաշակի
  • Շերտավոր խմոր առանց խմորիչի — 1 տուփ (2 շերտ)
  • Ալյուր — 2 ճաշի գդալ
  • Ձու — 1 հատ (կարկանդակի վրա քսելու համար)

Հավով կարկանդակ շերտավոր խմորով

Հավով կարկանդակ շերտավոր խմորով. Պատրաստման եղանակը

  1. Խաշել հավի միսը աղ արած ջրի մեջ` 40-45 րոպե: Համային հոտի համար կարող եք ավելացնել մի քանի հատ սև պղպեղ, դափնու տերև և 2-3 մեխակ: Հետագայում արգանակը կարող է օգտագործվել որպես ապուրի, սոուսի հիմք: Միսը սառեցրեք սենյակային ջերմաստիճանում, որ հնարավոր լինի կտրատել:
  2. Հաջորդ քայլը մեր կարկանդակի համար լցոնումը պատրաստելն է: Դա անելու համար յուրաքանչյուր բաղադրիչ պետք է առանձին տապակել կարագի մեջ: Յուրաքանչյուր բաղադրիչ տապակելուց առաջ հալեցնել կարագի մի ճաշի գդալ:
  3. Այս փուլում փաթեթից կարող եք հանել խմորի շերտերը, որպեսզի նրանք հասնեն սենյակային ջերմաստիճանի:
  4. Մանր կտրատել հավի միսը, լցնել տապակի մեջ և 5-7 րոպե տապակել միջին ջերմության վրա, անընդհատ խառնելով: Տապակելիս ավելացնել մանր կտրտած կամ աղացած սխտոր: Տապակելու վերջում ավելացնել 2 ճաշի գդալ արգանակ: Այնուհետև լցնել այն ամանի մեջ, որտեղ պատրաստելու ենք լցոնը:
  5. Գազարը քերել խոշոր քերիչով և տապակել 10-12 րոպե կարագով, անընդհատ խառնելով, մինչև գազարները դառնան փափուկ և գեղեցիկ: Դրանից հետո լցնել տապակած հավի մսի վրա:
  6. Մանր կտրատել սոխը և 3-5 րոպե տապակեք կարագի մեջ, մինչև ոսկեգույն դառնա: Դրանից հետո ավելացնել լցոնման մյուս բաղադրիչներին:
  7. Պանիրը քերել խոշոր քերիչով և լցնել մնացած բաղադրիչների վրա: Լցնել պղպեղը, աղը և նրբորեն խառնել մինչև համաչափ խառնուրդ դառնա:
  8. Ջեռոցը նախապես տաքացրեք 190 ° C ջերմաստիճանում: Ալյուրը ցանեք աշխատանքային մակերեսի վրա և շերտավոր խմորը բարակ շերտով գրտնակեք տապակի չափով, որի վրա թխելու եք կարկանդակը: Թողեք խմորի եզրերը 3-5 սմ, որպեսզի կարողանաք ամրացնել իրար: Գրտնակված շերտը տեղափոխել տապակի վրա, խմորի վրա հավասարաչափ տարածել ամբողջ լցոնը:
  9. Այժմ գրտնակել խմորի երկրորդ շերտը մոտավոր նույն չափով մի փոքր ավելի մեծ, քան տապակի չափը: Ծածկել կարկանդակը վերևից, և խմորի ստորին և վերին շերտերի եզրերը միմյանց հետ ամրացնում, այնպես որ լցոնումը չթափվի:
  10. Ձուն պատառաքաղով հարեք մի փոքրիկ ամանի մեջ մի պտղունց աղո
  11. վ և խոզանակով նրբորեն քսեք տորթի ամբողջ մակերեսին, ներառյալ կողմերը, այնպես որ դրանք գեղեցիկ թխած և ոսկեգույն լինեն:
  12. Կարկանդակը դրեք ջեռոցում 20-25 րոպե: Քանի որ լցոնումը պատրաստ է, մեզ պետք է միայն թխել խմորը, որն ինչպես գիտեք, այն բավականին արագ է թխվում: Հենց տորթը կդառնա ոսկեգույն, այն կարող եք դուրս բերել ջեռոցից:

Հավով կարկանդակ շերտավոր խմորով

 

Հավով կարկանդակը շերտավոր խմորով պատրաստ է: Հաճույքով վայելեք:

ՊԻՐՈԳ Ֆրանսիական Քիշ Լորեն․ Փխրուն, Բերանում Հալչող Կարկանդակ / Pirog / Пирог

Բարի ախորժակ:

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք