Հատապտուղներով կարկանդակներ. Ամառվա համով հաճույք

Հատապտուղներով կարկանդակներ ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Հատապտուղներով կարկանդակներ. Լցոնի համար հարմար է ցանկացած թարմ կամ սառեցված հատապտուղ, կարող եք վերցնել սեփական նախընտրությամբ:

Յուրաքանչյուր ոք, ով երբևէ ջեռցում թխել է կարկանդակներ հատապտուղներով կամ մրգերով, բախվել է խնդրի հետ. Լցոնից արտազատվող հյութը հոսում է և այրվում տապակի վրա: Որպեսզի դա տեղի չունենա, մենք կբացենք այն գաղտնիքը, որը կօգնի խուսափել այդ խնդրից և ստանալ համեղ արտադրանք:

Հատապտուղներով կարկանդակներ

Հատապտուղներով կարկանդակներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Կաթ 400 մլ

_Խմորիչ 15 գ

_Շաքար 175 գ

_Ցորենի ալյուր 650 գ

_Ձու 4 հատ

_Արևածաղկի ձեթ 150 մլ

_Աղ 0,5 թեյի գդալ

_Լոռամիրգ 200 գ

_Հաղարջ 200 գ

_Օսլա 1 ճաշի գդալ

Հատապտուղներով կարկանդակներ

Հատապտուղներով կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը

_Նախ թթխմոր պատրաստել խորը ամանի մեջ. Լուծել չոր խմորիչը 100 մլ տաք կաթի մեջ, ավելացնել 25 գ շաքար, 50 գ ալյուր և աղ, խառնել: Ծածկել ամանը մաքուր սրբիչով և թող մնա 30 րոպե:

_Այդ ընթացքում 3 ձու հարել 50 գ շաքարավազով, ավելացնել բուսական յուղ: Ստացված խառնուրդը խառնել թթխմորի հետ, լցնել 300 մլ կաթ և մաղել 500 գ ալյուր:

_Սկսել խմորը հունցել փայտե կամ սիլիկոնային բահիկով: Դրանից հետո ավելացնել ևս 100 գ ալյուր և ձեռքերով լավ հունցել: Խմորը պետք է լինի բավականին ամուր, բայց միևնույն ժամանակ առաձգական: Վրան քսել մի փոքր բուսական յուղով և դնել ամանի մեջ և ծածկել սրբիչով: Խմորի չափը երկու անգամ մեծանալուց հետո կրկին հունցել այն:

_Հաջորդ քայլով պետք է պատրաստել հատապտուղները: Եթե ​​դրանք սառեցված են, պետք է հալեցնել դրանք և քամել օշարակը: Թարմ հատապտուղների դեպքում բավական է լվանալ և պոչերը հեռացնել:

_Հատապտուղների վրա լցնել 100 գ շաքար (քանակը կախված է հումքի թթվաշությունից) և օսլա, խառնել: Խմորը բաժանել 18-20 մասի: Ձգել յուրաքանչյուր կտոր ձեռքերով, դնել միջուկը, կարկանդակներ ձևավորել:

_Պատրաստի կարկանդակը շարել յուղած տապակի վրա և 15-20 րոպե թող մնա, հասունանա:

_Ձուն պատառաքաղով հարել և քսել կարկանդակների վրա: Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով և 20-25 րոպե թխել կարկանդակները:

Հատապտուղներով կարկանդակներ

Սովորաբար ավելի քիչ ձու են լցնում խմորիչով խմորի մեջ, բայց հենց նրանց շնորհիվ է, որ հատապտուղներով կարկանդակները մնում են կայուն, հյութը մնում է խմորի մեջ և չի հոսում:

Հատապտուղներով կարկանդակները պատրաստ են:

Բարի ախորժակ:

Սալորով բիսկվիթ․ Նրբահամ և փափուկ բիսկվիթ պատրաստելու բաղադրատոմս

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք