Այսօր ցանկանում ենք ցույց տալ, թե ինչպես կարելի է Հատուկ բաղադրիչով կոտլետներ պատրաստել ակնհայտ, բայց հազվադեպ օգտագործվող բաղադրիչներից մեկով։
Կոտլետ պատրաստելու տարբեր եղանակներ կան: Ավելին, յուրաքանչյուր երկիր ունի այս ուտեստի պատրաստման իր օրիգինալ ալգորիթմը։ Օրինակ՝ Ֆրանսիայում կոտլետների օրիգինալ բաղադրատոմսը նման է մեր քաբաբին կամ ամերիկյան խորովածին։ Ֆրանսիացիները պարզապես թխում են խոզի կողիկներ մինչև փխրուն:
Այլ երկրներում թակած կոտլետներին ավելացնում են կարագի կտորներ։ Կան պանրով, բանջարեղենով և նույնիսկ մրգերով լցոնած կոտլետներ պատրաստելու տարբերակներ։
Հատուկ բաղադրիչով կոտլետներ. Բաղադրությունը
_աղացած միս — 450 գ
_չորահացի փշրանքներ — 100 գ
_թթու վարունգ — 100 գ
_աղ — ½ թեյի գդալ
_բոքոն — 3 կտոր
_ձու — 1 հատ
_սոխ — 1հատ
_սխտոր — 2 պճեղ
Հատուկ բաղադրիչով կոտլետներ. Պատրաստման եղանակը
_Հեռացնել հացի կտորի կեղևները, մարինացված վարունգը մանր քերիչով մանրացնում ենք փշրանքներով ամանի մեջ։
_Պետք է հացի միջուկը վարունգի հետ թողնել 7-10 րոպե, որպեսզի հացը հագենա աղաջրով։
_Սոխը մանր խորանարդիկներով կտրատել, սխտորը մանր կտրատել։
_Սոխն ու սխտորը լցնել աղացած մսի վրա, ավելացնել ձուն, խառնել բաղադրիչները։
_Չմոռանաք աղ անել մսային զանգվածին և ավելացնել սև աղացած պղպեղ։
_Մսային զանգվածին ավելացնել հացի միջուկն ու թթու վարունգը, նորից խառնել բաղադրիչները։
_Աղացած միսը հարել, դրանից փոքրիկ կոտլետներ կազմել։ Կոտլետներն անպայման թաթախել չորահացի փշրանքների մեջ։
_Մինչ ջեռոցը 180 աստիճան տաքացվում է, կոտլետները պետք է տապակել թավայի մեջ։
_Տապակած կոտլետները տեղափոխել ջեռոցի տապակի մեջ, դնել ջեռոցը կես ժամով։
Կաթի փոխարեն թթու վարունգ օգտագործելով՝ համի հետաքրքիր փոփոխություն կնկատեք։ Խորհուրդ չենք տալիս այս դեպքում մսին շատ աղ անել, քանի որ այդ ֆունկցիան կատարում է թթու վարունգը։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տնական կոտլետներով չիզբուրգեր