Հացի ձողիկներ պեստո սոուսով

Հացի ձողիկներ պեստո սոուսով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Հացի ձողիկներ պեստո սոուսով: Պեստոն իտալական սոուս է արտահայտված համով և բույրով: Այն շատ տարածված է մի պատճառով: Նախ, սոուսը հարմար է շատ ուտեստների հետ, ինչպիսիք են միսը կամ կարկանդակները: Երկրորդ, դուք կարող եք հեշտությամբ այն պատարստել ինքներդ: Այս անգամ մենք ցույց կտանք, թե ինչպես պատրաստել փխրուն հացի ձողիկներ պեստո սոուսով:

Սա վառ սոուսի պատարստման տարբերակներից մեկն է: Դրա համար ձեզ հարկավոր կլինի 5 հիմնական բաղադրիչ՝ ռեհան, սխտոր, ձիթապտղի յուղ, սոճու ընկույզ և պարմեզան: Իսկ հացի ձողիկները պատրաստվում են պատրաստի շերտավոր խմորից: Շատ հարմար է և, ամենակարևորը, արագ:

Հացի ձողիկներ պեստո սոուսով
Հացի ձողիկներ պեստո սոուսով. Բաղադրիչները

  • Շերտավոր խմոր 900 գ
  • Սխտոր 3-4 պճեղ
  • Ռեհան 1 փունջ.
  • Սոճու ընկույզ 40 գ
  • Ձիթապտղի յուղ 100 գ
  • Պարմեզան 120 գ
  • Աղ 1 պտղունց
  • Մոցարելա 150 գ
  • Ձու 2 հատ

Հացի ձողիկներ պեստո սոուսով

 

Հացի ձողիկներ պեստո սոուսով

Հացի ձողիկներ պեստո սոուսով. Պատրաստման եղանակը

  1. Բլենդերի ամանի մեջ մանրացնել ռեհան, սխտոր, սոճու ընկույզ, 70 գ պարմեզան, ձիթայուղ և աղ: Արդյունքում կստանաք թանձր պեստո սոուս:
  2. Հալեցված շերտավոր խմորի թերթիկը տարածել մագաղաթով ծածկված տախտակի վրա:
  3. Առատորեն քսեք խմորի վրա պեստո սոուս: Այնուհետև շաղ տալ քերած մոցարելլան: Խմորի շերտը ծածկել շերտավոր խմորի մեկ այլ թերթով: Ամրացնել եզրերը: Այնուհետև խմորը կտրել նույն լայնության շերտերով: Շերտերը ոլորել «պարույրների» տեսքով և դրանք տեղադրել մագաղաթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա:
  4. Ձողերի վրա քսել հարած ձու: Աղ և պղպեղ անել: Դրանից հետո դրանք շաղ տալ մնացած քերած պարմեզանը: Ձողիկները թխել 25 րոպե 180 աստիճանով:

Մատուցեք այս պայծառ ուտեստը ձեր նախընտրած սոուսով: Հացի ձողիկները պեստո սոուսով` իդեալական տոնական սեղանի շուրջ խնջույքի կամ աղմկոտ երեկույթի համար:

Հացի ձողիկներ պեստո սոուսով

Հացի ձողիկները պեստո սոուսով պատրաստ են:

Բարի ախորժակ!

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք