Հացով ձվածեղ թավայի մեջ
Նախաճաշի կամ նախուտեստի համար հագեցնող ուտեստ է հացով ձվածեղը է, որը եփվում է թավայի մեջ: Ոչ մեծահասակը, ոչ էլ երեխան չեն հրաժարվի դրանից:
Հացը կարող է օգտագործվել ցանկացած տեսակի: Ընտրեք այն, որը ձեզ դուր է գալիս՝ սպիտակ, աշորայով, սև և այլն: Շատերը ձվածեղ են պատրաստում ամբողջ տապակած շերտերով, բայց շատ ավելի ախորժելի է թվում, երբ հացը կտրատված է խորանարդներով և թույլ տապակված:
Նրանք, ովքեր սիրում են կծու համը, կարող են ավելացնել սխտորի մանր կտրտած պճեղ նախքան ձվի զանգվածը լցնելը, որպեսզի այն հացին տա իր համը:
Содержание
Հացով ձվածեղ թավայի մեջ. Բաղադրությունը 2 անձի համար
- Հավի ձու 3 հատ
- Ցանկացած յուղայնության կաթ 50 մլ
- Աշորայի հաց 3 կտոր
- Բուսական յուղ 1,5 ճաշի գդալ
- Աղ 2 պտղունց
- Աղացած սև պղպեղ 1 պտղունց
- Մաղադանոս 0,25 փունջ
Հացով ձվածեղ թավայի մեջ. Պատրաստման եղանակը
- Հարել հավի ձվերը խորը տարայի մեջ, ավելացնել աղ և աղացած սև պղպեղ: Եթե ձեզ դուր են գալիս այլ չոր համեմունքներ, ավելացրեք դրանք: Վերցնել 3 խոշոր ձու կամ 4 հատ ավելի փոքրերը: Պատառաքաղով հարել 1-2 րոպե: Պետք չէ հարել մինչև փրփուրի աստիճան, ցանկալի է պարզապես մանրակրկիտ խառնել դեղնուցներն ու սպիտակները:
- Ձվի զանգվածի մեջ լցնել ցանկացած յուղայնակության կաթ: Թույլատրելի է այն փոխարինել սառը ջրով, եթե դուք ալերգիա ունեք կաթից, կամ ընդհանրապես կաթնամթերքից: Նորից հարել ամեն ինչ:
- Հացի կտորները կտրեք խորանարդի մեջ և լցնել տապակի մեջ: Ավելացնել բուսական յուղ և թավան դնել վառարանի վրա: Միացրեք միջին կրակը: Տապակել հացի կտորները մոտ 2 րոպե ՝ ժամանակ առ ժամանակ շրջելով դրանք:
- Դրանից հետո լցնել ձվի զանգվածը՝ դրանով ծածկելով հացի խորանարդները:
- Անմիջապես լցնել թարմ մաղադանոսի կամ այլ կանաչիների լվացված տերևներ` կիսահում ձվի զանգվածի մեջ: Ձվածեղը վերջնական պատրաստել նվազագույն կրակի վրա մոտ 2-3 րոպե: Մատուցել տաք վիճակում, անմիջապես տապակի մեջ:
Ձվածեղը կարող եք լրացնել տարբեր մթերքներով` երշիկեղեն, միս, բանջարեղեն և այլն:
Հացով ձվածեղը թավայի մեջ պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: