Մենք ձեզ կներկայացնենք Հյութալի շոռակարկանդակներ պատրաստելու հաջողված բաղադրատոմսերից մեկը։
Կաթնաշոռից պատրաստված ուտեստները և թխվածքները շատ համեղ և օգտակար են ստացվում: Այս համեղ կաթնամթերքն ուղղակի անհրաժեշտություն է հատկապես աճող օրգանիզմների սննդակարգի համար կամ երբ պետք է որոշակի դիետայի հետևել: Բայց խնդիրն այն է, որ շատերը կաթնաշոռ չեն սիրում, նման դեպքերում կարելի է թխվածքներում օգտագործել ու անհրաժեշտ սննդանյութի պահանջը լրացնել:
Հյութալի շոռակարկանդակներ. Բաղադրիչները
_ալյուր — 480 գ
_աղ — մի պտղունց
_փխրեցուցիչ — 10 գ
_կարագ — 180 գ
_ձվի դեղնուց — 2 հատ
_թթվասեր — 200 գ
_կաթնաշոռ — 500 գ
_ձու — 2 հատ
_վանիլային շաքար — 10 գ
_շաքարավազ — 150 գ
_սերուցք — 1 ճաշի գդալ
Հյութալի շոռակարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը
_Մաղած ալյուրի մեջ լցնել աղը և փխրեցուցիչը, խառնել սորուն մթերքնները։
_Սառը կարագը կտրատել փոքր խորանարդիկներով, լցնել ալյուրի մեջ, դեղնուցների և թթվասերի հետ միասին։
_Այժմ պետք է ձեռքերով հունցել փափուկ փխրուն խմոր ու հավաքել գնդիկի նման։
_Խմորի կտորը բաժանել երկու միանման մասերի, փաթաթել թաղանթով և 20 րոպեով դնել սառնարանում։
_Կաթնաշոռը միացնել վանիլային և դասական շաքարավազների ու ձվի հետ, հարել սուզվող բլենդերով, մինչև ստացվի համասեռ զանգված։
_Կաթնաշոռային զանգվածին ավելացնել սերուցք, խառնել բաղադրիչները։
_Խմորի կտորը գրտնակել միջին հաստության շերտով, բաժակով այդ խմորից մանր շրջանակներ կտրատել։
_Խմորի կտորները շարել կեքսի թխման տապակների մեջ, որպեսզի ծածկվեն և՛ ներքևը, և՛ կողքերը:
_Կաթնաշոռային զանգվածը լցնել խմորի զամբյուղների մեջ։
_Վերևից ծածկել խոշոր քերիչով մանրացված խմորի երկրորդ կտորի փշուրներով։
_Շոռակարկանդակները պետք է թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 40 րոպե։
_Եփելուց հետո պետք է շոռակարկանդակներին ցանել շաքարի փոշի։
Այս բաղադրատոմսը ավելի բարդ է, քան սովորական շոռակարկանդակները, ուստի խորհուրդ ենք տալիս այն պատրաստել թեյի խնջույքի կամ տոնի համար։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ