Հյութեղ կոտլետներ. Նույնիսկ երեխաները հաճույքով են ուտում դրանք սա մսով ուտեստի լավագույն բաղադրատոմսերից է որ փորձել եմ

Հյութեղ կոտլետներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Հյութեղ կոտլետներ. Մենք կխոսենք այն մասին, թե ինչպես պատրաստել կոտլետները հնարավորինս համեղ և հեշտ։

Կոտլետներն իսկական երևույթ են եվրոպական խոհանոցի զարգացման մեջ։ Եվ դա պայմանավորված է ոչ միայն նրանով, որ այս մսային ուտեստը յուրաքանչյուր երկրում տարբեր կերպ են պատրաստվում։

Կոտլետները սկսեցին նշանավորել կուշտ կյանքը, որին յուրաքանչյուր մարդ ձգտում էր 20-րդ դարում։

Հյութեղ կոտլետներ

Հյութեղ կոտլետներ. Բաղադրիչները

_ աղացած միս — 600 գ

_ աղացած սև պղպեղ — 0,5 թեյի գդալ

_ սոխ — 100 գ

_ աղ — 1 թեյի գդալ

_ կարտոֆիլ — 150 գ

_ ջուր — 100 մլ

_ սխտոր — 4 պճեղ

_ կաթ — 100 մլ

_ հաց — 80 գ

_ մայոնեզ — 80 գ

20-րդ դարի կոտլետ

Հյութեղ կոտլետներ. Նույնիսկ երեխաները հաճույքով են ուտում դրանք սա մսով ուտեստի լավագույն բաղադրատոմսերից է որ փորձել եմ

Հյութեղ կոտլետներ. Պատրաստման եղանակը

_ Սոխը հնարավորինս մանր կտրատել, լցնել աղացած մսով ամանի մեջ և լավ խառնել բաղադրիչները։

_ Հացի կեղևը հեռացնել, լցնել կաթով ամանի մեջ, սպասել, որ փափուկ մասը թրջվի։

_ Սխտորի պճեղները մամլիչով ճզմել մսային զանգվածի մեջ։

_ Կարտոֆիլը մաքրել և մանր քերել քերիչով։ Աղացած մսին ​​ավելացնել կարտոֆիլի քերուկը և կաթով թրջված հացը։

_ Մթերքների ընդհանուր զանգվածին ավելացնել մայոնեզ, աղ և սև պղպեղ։

_ Ձեռքով խառնել մսի զանգվածը, զգուշորեն հարել, որպեսզի աղացած միսը հագենա թթվածնով։

_ Բոլոր գործողություններից հետո մսի խառնուրդը պետք է ծածկել թաղանթով և դնել սառնարանը կես ժամով։

_ Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով, կոտլետներ ձևավորել և դնել վրան։

_ Կոտլետները եփել 210 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 10 րոպե։

_ Հետո հանել տապակը, մեջը զգուշորեն լցնել ջուրը։

_ Կոտլետները նորից դնել ջեռոցում՝ նույն ջերմաստիճանով 30 րոպեով։

Հյութեղ կոտլետներ

Այս բաղադրատոմսով պատրաստելիս ջուրը կոտլետներն ավելի հյութալի է դարձնում:

Յուղաթղթի փոխարեն խորհուրդ ենք տալիս պարզապես յուղել ջեռոցի տապակը կարագով, եթե վստահ չեք յուղաթղթի վրա:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Տնական կոտլետներով չիզբուրգեր

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք