Հյութեղ կոտլետներ. Մենք կխոսենք այն մասին, թե ինչպես պատրաստել կոտլետները հնարավորինս համեղ և հեշտ։
Կոտլետներն իսկական երևույթ են եվրոպական խոհանոցի զարգացման մեջ։ Եվ դա պայմանավորված է ոչ միայն նրանով, որ այս մսային ուտեստը յուրաքանչյուր երկրում տարբեր կերպ են պատրաստվում։
Կոտլետները սկսեցին նշանավորել կուշտ կյանքը, որին յուրաքանչյուր մարդ ձգտում էր 20-րդ դարում։
Հյութեղ կոտլետներ. Բաղադրիչները
_ աղացած միս — 600 գ
_ աղացած սև պղպեղ — 0,5 թեյի գդալ
_ սոխ — 100 գ
_ աղ — 1 թեյի գդալ
_ կարտոֆիլ — 150 գ
_ ջուր — 100 մլ
_ սխտոր — 4 պճեղ
_ կաթ — 100 մլ
_ հաց — 80 գ
_ մայոնեզ — 80 գ
Հյութեղ կոտլետներ. Պատրաստման եղանակը
_ Սոխը հնարավորինս մանր կտրատել, լցնել աղացած մսով ամանի մեջ և լավ խառնել բաղադրիչները։
_ Հացի կեղևը հեռացնել, լցնել կաթով ամանի մեջ, սպասել, որ փափուկ մասը թրջվի։
_ Սխտորի պճեղները մամլիչով ճզմել մսային զանգվածի մեջ։
_ Կարտոֆիլը մաքրել և մանր քերել քերիչով։ Աղացած մսին ավելացնել կարտոֆիլի քերուկը և կաթով թրջված հացը։
_ Մթերքների ընդհանուր զանգվածին ավելացնել մայոնեզ, աղ և սև պղպեղ։
_ Ձեռքով խառնել մսի զանգվածը, զգուշորեն հարել, որպեսզի աղացած միսը հագենա թթվածնով։
_ Բոլոր գործողություններից հետո մսի խառնուրդը պետք է ծածկել թաղանթով և դնել սառնարանը կես ժամով։
_ Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով, կոտլետներ ձևավորել և դնել վրան։
_ Կոտլետները եփել 210 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 10 րոպե։
_ Հետո հանել տապակը, մեջը զգուշորեն լցնել ջուրը։
_ Կոտլետները նորից դնել ջեռոցում՝ նույն ջերմաստիճանով 30 րոպեով։
Այս բաղադրատոմսով պատրաստելիս ջուրը կոտլետներն ավելի հյութալի է դարձնում:
Յուղաթղթի փոխարեն խորհուրդ ենք տալիս պարզապես յուղել ջեռոցի տապակը կարագով, եթե վստահ չեք յուղաթղթի վրա:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տնական կոտլետներով չիզբուրգեր