Սնկով և Հնդկաձավարով ապուր պատրաստելու համար մեզ պետք է այս դասական մթերքների համադրության ներդաշնակությունը:
Ստացվում է շատ հաճելի և շատ պարզ ապուր, որի լրացուցիչ համի և հետաքրքիր հյուսվածքի համար որոշեցինք ապուրի մեջ ավելացնել նաև ընկույզ:
Եթե ցանկանում եք ապուրն էլ ավելի հագեցնող դարձնել, ավելացրեք խորանարդներով կտրատած կարտոֆիլ։ Պարզապես նկատի ունեցեք, որ այն պետք է լցնել ոչ ուշ, քան ճաշը պատրաստ լինելուց 15 րոպե առաջ։
Հնդկաձավարով ապուր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Բանջարեղենի արգանակ 2 լ
_Հնդկաձավար 200 գր
_Շամպինիոն 700 գր
_Ընկույզ 1/2 բաժակ
_Սոխ 1 հատ
_Սխտոր 4 պճեղ
_Մաղադանոս 5 ճյուղ
_Ձիթայուղ՝ ըստ ճաշակի
_Աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Հնդկաձավարով ապուր. Պատրաստման եղանակը
_Ապուրի համար նախատեսված հնդկաձավարը լցնել սառը ջրի մեջ և թողնել 1 ժամ։
_Մաքրել և մանր կտրատել սոխն ու սխտորը, կտրել սունկը փոքր շերտերով:
_Տաքացնել ձեթը մեծ կաթսայում՝ միջին ջերմության վրա և տապակել սոխն ու սխտորը:
_Ավելացնել սունկը և տապակել մոտ 15 րոպե, մինչև հեղուկի մեծ մասը գոլորշիանա:
_Սնկին պղպեղ անել, լցնել արգանակը, հասցնել եռման աստիճանի և եփել 5 րոպե։
_Հնդկաձավարը լցնել մաղի վրա և ավելացնել եռացող արգանակի մեջ, եփել մոտ15 րոպե։
_Հաճախակի խառնելով 3 րոպե տապակել ընկույզը չոր տապակի մեջ, մանր կտրատել։
_Հնդկաձավարով և սնկով ապուրը լցնել ամանների մեջ, ցանել ընկույզ և մանր կտրատած մաղադանոս։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
5 Ապուր