Հոլանդական վաֆլիներ կարամելով. Այս նուրբ աղանդերը կուրախացնի բոլորին

Հոլանդական վաֆլիներ կարամելով ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Հոլանդական վաֆլիներ կարամելով. Այս նուրբ աղանդերը կուրախացնի բոլորին

Ես իսկապես սիրում եմ վաֆլիներ և միշտ ցանկանում եմ փորձել մի քանի նոր յուրօրինակ բաղադրատոմս: Եվ այնուամենայնիվ, երկար տարիներ իմ ամենասիրած հյուրասիրությունը եղել են հոլանդական վաֆլիներ կարամելով:

Այս թեյի նրբագեղությունը փխրուն վաֆլի խմորի և տնական կարամելային սոուսի կատարյալ համադրություն է: Այսպիսով, հոլանդական դասական աղանդերը իր համով կուրախացնի ինչպես երեխաներին, այնպես էլ մեծահասակներին:

Հոլանդական վաֆլիներ կարամելով

Հոլանդական վաֆլիներ կարամելով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • ձու 2 հատ
  • կարագ 290 գ
  • կաթ 230 մլ
  • ցորենի ալյուր 260 գ
  • շագանակագույն շաքար 200 գ
  • մեղր 100 գ
  • դարչին 2 թեյի գդալ
  • չոր խմորիչ 8 գ
  • աղ 0,5 թեյի գդալ

Հոլանդական վաֆլիներ կարամելով

Հոլանդական վաֆլիներ կարամելով

Հոլանդական վաֆլիներ կարամելով. Պատրաստման եղանակը

  1. Խորը ամանի մեջ խառնել տաք կաթը, խմորիչը, 1 ճաշի գդալ շաքարավազ և 3 ճաշի գդալ ալյուր:
  2. Դնել խմորը տաք տեղում 20 րոպե:
  3. Առանձին ամանի մեջ հարել 230 գ փափուկ կարագ, 3 ճաշի գդալ շաքար և աղ: Խառնուրդը թեթևակի հարել խառնիչով:
  4. Ձվերը հարեք ամանի մեջ մինչև ստացվի համասեռ զանգված: Լցնել խառնուրդը խմորի մեջ և մանրակրկիտ խառնել:
  5. Ալյուրը մաղել ամանի մեջ և հունցել փափուկ խմոր: Այն չպետք է կպչի ձեր ձեռքերին: Պատրաստի խմորը դնել 45-50 րոպե տաք տեղում:
  6. Այդ ընթացքում պատրաստել կարամելի միջուկը: Դրա համար մի փոքր կաթսայի մեջ խառնել մեղրն ու դարչինը մնացած շաքարի հետ:
  7. Բաղադրությունը տաքացնել ցածր կրակի վրա՝ շաքարավազն ամբողջությամբ լուծարելու համար:
  8. Քանի դեռ կարամելը տաք է, մնացած կարագն ավելացնել կաթսայի մեջ և մանրակրկիտ խառնել:
  9. Հասունացած խմորից գլորել գնդիկներ՝ մոտ 5 սմ տրամագծով, տաքացրեք վաֆլի ամանը և յուղել այն մի փոքր բուսայուղով:
  10. Տեղադրել խմորի գնդիկ կաղապարի կենտրոնում, կափարիչը փակել և վաֆլին թխել մոտ մեկ րոպե. Նույնը կրկնել մնացած խմորի հետ:
  11. Պատրաստի վաֆլիները հավասարեցնել խմորեղենի օղակով:
  12. Հավաքել հյուրասիրությունը: Դա անելու համար դնել մի թեյի գդալ կարամել վաֆլիի շերտի կենտրոնում և ծածկեք այն մյուս վաֆլի շերտով: Թեթևակի սեղմել: Աղանդերը կարելի է արդեն մատուցել սեղանին:

Հոլանդական վաֆլիներ կարամելով

Թարմ թխված վաֆլին կարելի է անմիջապես ուտել, բայց խորհուրդ է տրվում փոքր-ինչ տաքացնել սառած աղանդերը` դնելով մի բաժակ թեյի վրա: Սա կարամելն ավելի փափուկ է դարձնում:

Հոլանդական վաֆլիները կարամելով պատրաստ են:

Բաևի ախորժակ

Տեսանյութ

Բելգիական վաֆլիներ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք