Հոկայդո բուլկիներ. Համեղ նրբություն ճապոնական խոհանոցից

Հոկկայդո բուլկիներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Ես Հոկայդո բուլկիներ եմ պատրաստել. Դրանք երկար ժամանակ չեն հնանում և սովորականից ավելի նուրբ են: Այժմ կկիսեմ դրանց գաղտնիքը:

Այս ճապոնական բուլկիներն արտասովոր եթերային են: Նույնիսկ մի քանի օր անց նրանք կմնան այնպես, ասես նոր են դուրս հանել ջեռոցից: Պատրաստեք և հյուրասիրեք ձեր սիրելիներին:

Հոկայդո բուլկիներ

Հոկայդո բուլկիներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ալյուր — 360 մլ

_Կաթ — 200 մլ

_Խմորիչ — 15 գ (սեղմված) կամ 1 գ (չոր)

_Ձու — 2 հատ

_Շաքարավազ — 2 ճաշի գդալ

_Աղ — 1 թեյի գդալ

_Կարագ — 3 ճաշի գդալ

_Դարչին — 1 թեյի գդալ

_Վանիլին — 2 գր

 

Հոկկայդո բուլկիներ

Հոկայդո բուլկիներ. Պատրաստման եղանակը

_Կաթը կես բաժակ լցնել կաթսայի մեջ, կաթին ավելացնել 2 ճաշի գդալ ալյուր, խառնել:

_Առանց դադարեցնելու խառնել, դնել այն միջին կրակի վրա և խմորը եփել 3 րոպե:

_Վերցնել կրակից, կպչուն թաղանթով պատել խառնուրդը (այնպես, որ խոհանոցային թաղանթը դիպչի խմորին):

_Թողնել խառնուրդը սառչի մինչև սենյակային ջերմաստիճանի:

_Վերցնել մի մեծ աման և լցնել մնացած կաթը, այն պետք է տաք լինի:

_Լցնել խմորիչը կաթի մեջ, եթե ​​սեղմված խմորիչ է, մատներով տրորել, որպեսզի լավ լուծվի կաթի մեջ: Խառնուրդը հարել խառնիչով:

_Ավելացնել շաքարավազ, նորից խառնել: Ծածկել սննդի թաղանթով:

_Թողնել 15 րոպե, որպեսզի խմորիչը բարձրանա: 5 րոպե հետո խառնուրդի վրա պետք է թանձր փրփուր ձևավորվի: Սա նշանակում է, որ խմորիչը թարմ է:

_Ձուն կոտրել խմորիչի մեջ, մի փոքր աղ ավելացնել: Թեթև խառնել փայտե գդալով:

_Ավելացնել զանգվածը սառած թթխմորին: Զգուշորեն խառնել մինչև հարթվի:

_Մնացած ալյուրը մաղել խմորի մեջ: Ավելացնել վանիլին (վանիլային շաքար) և հունցել փայտե գդալով:

_Այժմ խմորը հարել հարիչով 5 րոպե: Խմորը կդառնա համասեռ և հարթ:

_Ավելացնել 1 ճաշի գդալ փափկած կարագ: Հունցել խառնիչով (կամ ձեռքով):

_Քսել ապակե ամանը բուսական յուղով: Խմորից գունդ ձևավորել, դնել ամանի մեջ:

_Ծածկել խմորը սննդի թաղանթով և դնել տաք տեղ, դա կարևոր է, հակառակ դեպքում խմորը կարող է չբարձրանալ:

_Խմորը կբարձրանա մոտ մեկուկես ժամից:

_Հասած խմորը դնել ալյուրապատ սեղանի վրա, բաժանել 6 հավասար մասերի:

_Մնացած շաքարավազին ավելացնել դարչին, խառնել:

_Խմորի մի մասը օվալի տեսքով ոլորել: Մնացած կարագը հալեցնել միկրոալիքային վառարանում և դրանով քսել գրտնակված բլիթը:

Հոկկայդո բուլկիներ

_Վրան շաղ տալ շաքարավազի և դարչինի խառնուրդ:

_Ծալել խմորը երկու կողմից և թեթևակի գրտնակել այն: Այժմ փաթաթել խմորը ռուլետաձև և կտրատել մասերի:

_Ջեռոցի տապակին յուղաթուղթ փռել և կտրատած բուլկիները դասավորել վրան: Դրանք ծածկել սննդի թաղանթով կամ սրբիչով և թողնել կես ժամ հանգստանան:

_Ձուն հարել և քսել բուլկիներին:

_Բուլկիները դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը: Թխել 20-25 րոպե:

_Հանել բուլկիները ջեռոցից և թողնել սառչեն:

Հոկկայդո բուլկիներ

Հոկկայդո բուլկիներ

Բարի ախորժակ:

Հոկայդո բուլկիները պատրաստ են

Տեսանյութ

Հեշտ բուլկի Կրուասաններ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք