Ձուկը սոխի հյութի մեջ. Համեղ, քնքուշ, սննդարար տապակա

Ձուկը սոխի հյութի մեջ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Գործընկերներիցս մեկը հյուրասիրեց Ձուկը սոխի հյութի մեջ:

Պարզվեց, որ նա որոշել է փորձարկել և սոխի հյութով ձուկ է պատրաստել: Սկզբում մենք կասկածում էինք, բայց միևնույն է, բոլորս գրեցինք բաղադրատոմսը:

Այժմ ես շաբաթը երկու անգամ իշխան եմ տապակում ճաշի համար, չնայած մինչ այդ մենք այդքան էլ չէինք սիրում տնական ձկնային ուտեստներ:

Ձուկը սոխի հյութի մեջ

Ձուկը սոխի հյութի մեջ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Իշխան 3 հատ

_Սոխ 3 հատ

_Կարագ 200 գ

_Եգիպտացորենի ալյուր` ըստ ճաշակի

_Աղ` ըստ ճաշակի

_Սև պղպեղ (աղացած) `ըստ ճաշակի

Ձուկը սոխի հյութի մեջ

Ձուկը սոխի հյութի մեջ

Ձուկը սոխի հյութի մեջ. Պատրաստման եղանակը

_Ձուկը լավ մաքրել և լվանալ: Երկու կողմից իրանի երկայնքով անել խորը լայնակի կտրվածքներ:

_Մաքրել սոխը և կտրել այն շատ մանր: Ծածկել խորը ամանը մառլյայով, վրան լցնել սոխը և ճզմելով հյութը քամել:

_Իշխանը երկու կողմերից թաթախել սոխի հյութի, աղի և պղպեղի մեջ:

_Կրակի վրա տաքացնել մի մեծ տապակ կարագով: Յուրաքանչյուր ձուկ նախապես թաթախել ալյուրի մեջ և այնուհետև դնել թավայի մեջ և տապակել երկու կողմերից մինչև ոսկե դարչնագույնը:

Ձուկը սոխի հյութի մեջ

Տապակելու համար կարող եք վերցնել ցանկացած ձուկ, բաղադրատոմսն ունիվերսալ է, հարմար է ցանկացած տարբերակի համար:

Պատրաստման տեխնոլոգիան անում է իր գործը և ամենահասարակ ձուկը վերածում ախորժելի և անուշաբույր ուտեստի: Ի դեպ, այս կերպ կարող եք ձուկը խորովել կրակի վրա:

Ձուկը սոխի հյութի մեջ պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ձուկը աղի մեջ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք