Ձվով կոլոլակներ. Շատ պարզ և խելահեղ համեղ ուտեստ

Ձվով կոլոլակներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Ձվով կոլոլակներ. Շատ պարզ և խելահեղ համեղ ուտեստ
Այս պարզ բաղադրիչներով ստացվում են շատ հյութալի, անուշաբույր և գայթակղիչ կոլոլակներ: Գոնե մեկ անգամ եփելուց հետո դրանք կրկին ու կրկին կպատրաստեք:

Ձվով կոլոլակներ

Ձվով կոլոլակներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

Կոլոլակ

  • Սոխ 1 հատ
  • Սխտոր 2 պճեղ
  • Աղացած տավարի միս 500 գ
  • Տոմատի մածուկ 1 թեյի գդալ
  • Ձու 1 հատ
  • Բուսական յուղ 4 ճաշի գդալ
  • Ցորենի ալյուր 80 մլ
  • Մաղադանոս
  • Ուրց
  • Պղպեղ
  • Սև պղպեղ
  • Անանուխ
  • Աղ

Լցոն

  • Ձու 8 հատ
  • Աղ
  • Ուրց
  • Կարմիր պղպեղ

Սոուս

  • Տոմատի մածուկ 1 ճաշի գդալ
  • Յուղ 4 ճաշի գդալ
  • Ջուր 300 մլ

Բանջարեղեն

  • Կարտոֆիլ 6 հատ
  • Գազար 2 հատ

Ձվով կոլոլակներ

Ձվով կոլոլակներ. Պատրաստման եղանակը

  1. Նախ ամուր խաշել ձվերը, ապա մաքրել դրանք, վրան ավելացնել աղ, կարմիր պղպեղ, ուրց, խառնել: Ձվերը պետք է մնան ամբողջական:
  2. Աղացած մսին ավելացնել քերիչով անցկացրած սոխ, տոմատի մածուկ, ձու, բուսայուղի, ալյուր և մանր կտրատած մաղադանոսը:
  3. Հաջորդը, ըստ ճաշակի համեմունքներ ավելացնել՝ աղը, անանուխը, սև պղպեղը, կարմիր պղպեղը, ուրցը: Մանրակրկիտ խառնել ամեն ինչ 15 րոպե:
  4. Աղացած մսից բլիթ պատրաստել, կենտրոնում մի ամբողջական ձու դնել և բլիթը փաթաթել՝ կոլոլակ կազմելով:
  5. Կոլոլակները դնել թխելու ամանի մեջ, արանքներում շարել կարտոֆիլ և գազար:
  6. Սոուսի համար խառնել տոմատի մածուկը, բուսական յուղը և ջուրը: Մանրակրկիտ խառնել ամեն ինչ և լցնել կոլոլակների վրա:
  7. 40-45 րոպե եփել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

Ձվով կոլոլակները պատրաստ են:

Ձվով կոլոլակներ

Շատ համեղ, բուրավետ ուտեստ է ստացվում, պարզապես մատները հետը կուտեք: Իսկական շքեղ հյուրասիրություն, նույնիսկ ամենաքմահաճ գուրմանի համար:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Բրնձով ու կոլոլակով փլավ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք