Առաջարկում ենք պատրաստել Ճակնդեղը կորեական ոճով՝ փափուկ, խրթխրթան և բուրավետ ճակնդեղ է, որը կարելի է համադրել այլ բանջարեղենի հետ:
Ճակնդեղով բաղադրատոմսերը մեծ ժողովրդականություն են ձեռք բերել Ասիայում:
Զարմանալի չէ, որ ճապոնացիներն այդքան հետաքրքրված են այս բանջարեղենով: Ասիացիները սիրում են առողջ սնունդ, նրանք հաճախ բանջարեղենն ու մրգերը համադրում են տարբեր աղանդերի և արագ սննդի հետ։ Թերևս սրանով է բացատրվում այն փաստը, որ ճապոնացիները բոլորից երկարակյաց են մեր մոլորակի վրա:
Ճակնդեղը, բացի հիվանդությունները վերացնելուց, մաշկին հաղորդում է առաձգականություն, երիտասարդացնում և պայքարում է օրգանիզմի թունավոր նյութերի դեմ։
Փորձենք ճակնդեղ պատրաստել ասիական բաղադրատոմսերից մեկի համաձայն։
Ճակնդեղը կորեական ոճով. Բաղադրիչները
_ճակնդեղ — 1 կգ
_կծու կարմիր պղպեղ — 1 թեյի գդալ
_բուսական յուղ — 150 մլ
_համեմ — 2 թեյի գդալ
_քացախ 9% — 70 մլ
_սխտոր — 6 պճեղ
_շաքարավազ — 3 ճաշի գդալ
_աղ — 1,5 թեյի գդալ
Ճակնդեղը կորեական ոճով. Պատրաստման եղանակը
_Ճակնդեղները մաքրում ենք, մանրացնում կորեական կամ սովորական քերիչի խոշոր ատամներով վրա։
_Լցնել ջուրը մեծ կաթսայի մեջ և հասցնել եռման աստիճանի։
_Ճակնդեղը տեղափոխում ենք ավելի փոքր կաթսայի մեջ։ Ճակնդեղին ավելացնում ենք ճզմած սխտորի պճեղները, քացախը, շաքարավազը և աղը։
_Ճակնդեղը մանրակրկիտ խառնել կաթսայի մեջ և դնել եռացող ջրի վրա՝ ստեղծելով ջրային բաղնիք: Այսպես ճակնդեղը եփել կես ժամ։
_Ճակնդեղը եփելու ավարտից 10 րոպե առաջ տապակի մեջ տաքացնում ենք բուսայուղը։
_Ճակնդեղին ավելացնել կարմիր կծու պղպեղ և համեմ, լցնել տաք ձեթը։
_Խառնել ճակնդեղը ձեթի հետ, ծածկել կափարիչով և մեկ օրով դնել սառնարանը։
Այս բաղադրատոմսի առավելությունն այն է, որ այն կարելի է պատրաստել մատուցելուց մի քանի օր առաջ, և որքան երկար է ճակնդեղը մնում մարինադի մեջ, այնքան ավելի համեղ է դառնում։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կորեական գազար