Ճակնդեղի աղցան` կուսկուսով. Պատրաստենք տոնական գեղեցիկ նախուտեստ

Ճակնդեղի աղցան` կուսկուսով ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Ճակնդեղի աղցան` կուսկուսով. Պատրաստենք տոնական գեղեցիկ նախուտեստ

Տոնական նախուտեստների թեման շուտով իրեն չի սպառի: Յուրաքանչյուր սեզոնի համար դրանք հատուկ են, և ամեն տարի ավելի ու ավելի հետաքրքիր են դառնում: Բայց, հավանաբար, դուք չեք պատկերացնում, որ կարելի է տոնական սեղանի համար պատրաստել ճակնդեղի աղցան: Ի վերջո, այս ուտեստը դասական սննդակարգ է և ամենօրյա սեղանի համար է: Այսօր մենք կփորձենք հակառակն ապացուցել ձեզ:

Այս աղցանի շնորհիվ կկարողանաք զարմացնել հին ընկերներին տոնական սեղանի շուրջ: Եփեք ճակնդեղը, թրջեք կուսկուսը և լավ լվացեք սալաթը: Ահա այս ապրանքների համադրությունը կարող է հրաշքներ գործել: Այսօր մենք ձեզ կասենք, թե ինչպես կարելի է պատրաստել ճակնդեղի աղցան կուսկուսով: Բաղադրատոմսը հիշելու համար ոչ մի ջանք պետք չէ:

Ճակնդեղի աղցան` կուսկուսով

Ճակնդեղի աղցան` կուսկուսով. Բաղադրությունը

  • Ճակնդեղ 1 հատ,
  • Սալաթ 1 բաժակ,
  • Կուսկուս 1 ճաշի գդալ
  • Կարմիր պղպեղ 1 հատ
  • Կիտրոնի հյութ 1 ճաշի գդալ
  • Պրովանսյան համեմունքներ 1 թեյի գդալ
  • Ձիթապտղի յուղ 2 ճաշի գդալ
  • Սև պղպեղ (աղացած) ըստ համտեսի
  • Աղ ըստ համտեսի
  • Ջուր 2 ճաշի գդալ
  • Լորի ձու 2-3 հատ

 

Ճակնդեղի աղցան` կուսկուսով

Ճակնդեղի աղցան` կուսկուսով. Պատրաստման եղանակը

  1. Միջին չափի ճակնդեղը եփեք մինչև պատրաստ լինի: Այդ ընթացքում կուսկուսի վրա լցնել եռացող ջուր: Ծածկել այն մեկ այլ ափսեով և թող 5 րոպե ուռչի:
  2. Լվացեք սալաթի տերևները, զգուշորեն չորացնել թղթե սրբիչներով և պատռել կտորներով: Պատրաստի ճակնդեղը հանել ջրից, սառեցնել և կտրել մանր կտորներով: Մնացած ճակնդեղի հյութը լցնել բաժակի մեջ և մի կողմ դնել:
  3. Աղցանի մատուցման ամանի վրա դնել սալաթի թերթերը: Լցնել ճակնդեղի կտորները դրա վրա: Կուսկուսը պատառաքաղով խառնել, շաղ տալ ճակնդեղի վրա:
  4. Կճլպել կարմիր սոխը և կտրել բարակ կես օղակներով: Լցնել դրանք աղցանի վրա: Համեմել պրովանսյան համեմունքներով:
  5. Այժմ պատրաստել սոուսը. խառնել ջուրը կիտրոնի հյութով և ձիթայուղով: Լցնել աղցանի խառնուրդըի վրա, ավելացնել աղը և պղպեղը` ըստ ճաշակի:

 

Ճակնդեղի աղցան` կուսկուսով

Զարդարել ճակնդեղի աղցանը խաշած ձվերի կտորներով, որոնք նախապես ներկվել են ճակնդեղի հյութով: Լորի ձվերն ավելի տպավորիչ են թվում, բայց կարող եք օգտագործել նաև սովորական հավի ձու: Ձվի կտորները պատրաստել աղցանի վերևում և անմիջապես մատուցեք: Հյուրերի հաճույքն անսահման կլինի:

Ճակնդեղի աղցանը կուսկուսով պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Ճակնդեղով աղցանի սիրահարների համար ներկայացնում ենք համեղ վինեգրետի բաղադրատոմս.

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք