Ճակնդեղով աղցան. Համեղ, թեթև ուտեստ 

ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Ճակնդեղով աղցան. Համեղ, թեթև ուտեստ

Ամռանը ամեն օր փորձում եմ կանաչիներով համեմված թեթև աղցաններ ուտել: Նման խորտիկները հագեցնում են մարմինը, բայց չեն ծանրաբեռնում ստամոքսը: Իսկ աշնանից գարուն պատրաստում եմ ճակնդեղով համեղ աղցան:

Ֆետա պանիրը կարող է բանջարեղենային աղցանի մեջ աղի քանակն ապահովել: Թթվասերը կամ հունական յոգուրտը լավագույնս օգտագործվում են որպես աղցանի լցոնում: Մանանեխն ու սխտորը ուտեստն ավելի համեղ կդարձնեն, մինչդեռ ժելատինը կօգնի պահպանել գեղեցիկ վիճակում: Որպեսզի աղցանն ավելի տպավորիչ տեսք ունենա, ես օգտագործում եմ կլոր ձևաման: Ահա, թե ինչ է պետք անել:

Ճակնդեղով աղցան

Ճակնդեղով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ճակնդեղ 3 հատ
  • Ձու 5 հատ
  • Ֆետա պանիր 250 գ
  • Վարունգ 3 հատ
  • Կարտոֆիլ 2-3 հատ
  • Թթվասեր 250 գ
  • Մանանեխ 1 ճաշի գդալ
  • Կիտրոնի հյութ 1 ճաշի գդալ
  • Սխտոր 3 պճեղ
  • Ժելատին 10 գ
  • Ջուր 4 ճաշի գդալ
  • Աղ` ըստ համտեսի
  • Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ համտեսի

Ճակնդեղով աղցան

Ճակնդեղով աղցան

Ճակնդեղով աղցան

Ճակնդեղով աղցան. Պատրաստման եղանակը

  1. Խաշել ճակնդեղը, ձուն և կարտոֆիլը: Կտրել եփված բաղադրիչները փոքր խորանարդներով: Նույն կերպ վարվել պանրի և վարունգի հետ: Մի խառնեք իրար:
  2. Լցոնման սոուսի համար թթվասերին ավելացնել աղ, պղպեղ, մանանեխ և կիտրոնի հյութ: Սխտորը ճզմել  և խառնել:
  3. Ժելատինը թրջել ջրի մեջ և թողեք, որ 5 րոպե ուռչի: Ժելատինը լուծել ջրային բաղնիքի վրա կամ միկրոալիքային վառարանում: Ավելացնել սոուսին և հարել:
  4. Սոուսը հավասարապես լցնել բոլոր բաղադրիչներով ամանների վրա: Յուրաքանչյուրը լավ խառնել, որպեսզի սոուսը դրանք ամբողջությամբ ծածկի: Ձևամանը ծածկել սննդային թաղանթով և սկսեք հավաքել աղցանը: Լցնել ճակնդեղը ներքևում, ապա լցնել ֆետան, ձուն, վարունգը և կարտոֆիլը: Յուրաքանչյուր շերտը գդալով սեղմել:
  5. Աղցանը սառնարանում թողնել առնվազն 3-4 ժամ: Մատուցելուց առաջ ձևամանը շրջել հարթ ափսեի կամ սկուտեղի վրա և հեռացնել սննդային թաղանթը:

Ճակնդեղով աղցան

Կարելի է ճակնդեղի աղցանը զարդարել քերած խաշած դեղնուցով: Սեղանի վրա ուտեստը շատ գեղեցիկ ու տոնական է թվում:

Ճակնդեղով աղցանը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Թարմ Կաղամբով Աղցան․ Պատրաստում ենք Հեշտ և Արագ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք