Ճակնդեղով աղցան. Հայտնի սովետական պահածո ձմեռվա համար

Ճակնդեղով աղցան ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Ճակնդեղով աղցան. Հայտնի սովետական պահածո ձմեռվա համար

Խորհրդային տարիներից հայտնի ճակնդեղի աղցան պատրաստվում է արագ և շատ պարզ, և համն այնպիսին է, որ բոլորը կսիրահարվեն հենց որ փորձեն:

Ձմռանը այս աղցանը կդառնա նախուտեստ ցանկացած առիթի համար՝ լինի տոնական, թե հասարակ առօրյա սեղանին: Խաշած կարտոֆիլի, մի կտոր հացի հետ միասին այս ուտեստն ուղղակի հիանալի է:

Ճակնդեղով աղցան

Ճակնդեղով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Բազուկ 4 կգ
  • Գազար 0,5 կգ
  • Սոխ 0,5 կգ
  • Լոլիկ 1,5 կգ
  • Քաղցր պղպեղ 0.5 կգ
  • Սխտոր 200 գ
  • Բուսական յուղ (առանց հոտի) 500 մլ
  • Քացախ 9% 200 մլ
  • Շաքար 180 գ
  • Աղ 50 գ
  • Կծու պղպեղ 1 պատիճ

Ճակնդեղով աղցան

Ճակնդեղով աղցան. Պատրաստման եղանակը

  1. Սկսելու համար ճակնդեղը քերել խոշոր քերիչով, դրանից հետո գազարները նույնպես քերել խոշոր քերիչով:
  2. Բլենդերի օգնությամբ լոլիկը վերածում ենք միատարր խյուսի:
  3. Հիմա բուլղարական պղպեղը կտրում ենք ոչ բարակ շերտերով:
  4. Հաջորդը սոխը մանր կտրատել, կծու պղպեղից հեռացնել սերմերը և մանր կտրատել: Սխտորը ճզմեք մամլիչով, կամ մանրացրեք բլենդերով:
  5. Վերցնել մի մեծ կաթսա, դրա մեջ յուղ լցնել, անընդհատ խառնելով սոխն ավելացնել, 10 րոպե եփել, ապա մեջ լցնել գազար և պղպեղ: Եփել 5-7 րոպե:
  6. Այժմ կաթսայի մեջ ավելացրեք ճակնդեղ, լոլիկ, կծու պղպեղ, անմիջապես այնտեղ ավելացրեք շաքար, աղ և քացախ:
  7. Մանրակրկիտ խառնեք ամեն ինչ, ծածկեք կափարիչով և սպասեք, մինչ եռա:
  8. Եռալուց հետո եփել 40-45 րոպե: Ժամանակն անցնելուց հետո կաթսայի մեջ ավելացնել սխտորը և լցնել ևս 100 մլ քացախ: Մանրակրկիտ խառնել և եփել ևս 10 րոպե:
  9. Առանց կրակն անջատելու, աղցանը լցնել նախապես ստերիլացված բանկաների մեջ, թեթևակի սեղմել գդալով, ծածկել ստերիլացված կափարիչներով և արագ փակում:
  10. Շրջեք գլխիվայր, ծածկեք տաք վերմակով և թողեք մեկ օր:

Ճակնդեղով աղցան

 

Ճակնդեղով աղցանը պատրաստ է: Ձմռանը նման պահածոն լավ է որպես հիմնական ուտեստների վիտամինային հավելում և որպես խորտիկ:

Ճակնդեղով աղցան

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Համեղ վինեգրետ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք