Բուսական փլավի սկզբունքով է պատրաստվում ճակնդեղով բրինձը։ Դուք կզարմանաք, թե որքան վառ կստացվի ուտեստի երանգը: Այդ էֆեկտը պայմանավորված է գինու ավելացմամբ՝ դրանում պարունակվող թթուն ամրացնում է ճակնդեղի գույնը։ Մանկական սեղանի համար ճաշատեսակի մեջ գինին փոխարինեք կիտրոնի հյութով (1 ճաշի գդալ և ավելացրեք հեղուկի քանակը):
Ուտեստը չպետք է չոր ստացվի, այլ մոտավորապես ռիզոտոյի նման: Այս բրինձը լավ համադրվում է այծի պանրի կամ պարմեզանի հետ՝ մատուցելուց առաջ շաղ տալ փշրանքներով։ Իհարկե, այս դեպքում նա այլևս պասային չի լինի։ Նաև ոչ պաս օրերին ջրի փոխարեն կարելի է օգտագործել մսի կամ հավի արգանակ։

Ճակնդեղով Բրինձ. Բաղադրիչներ
_Բազուկ 1 հատ
_Սխտոր 2-3 պճեղ
_Ձիթապտուղ 7-8 հատ
_Ձիթապտղի յուղ 2 ճաշի գդալ
_Բրինձ 1 բաժակ
_Ջուր 2 բաժակ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
_Կարմիր գինի 0,5 բաժակ

Ճակնդեղով Բրինձ. Պատրաստման եղանակը
_Խորը կաթսայի կամ հաստ պատերով կաթսայի մեջ տաքացնել ձիթապտղի յուղը, ավելացնել աղացած սխտորը և տապակել 30 վայրկյան՝ ժամանակ առ ժամանակ խառնելով։
_Ճակնդեղը մանր քերիչով քերել և լցնել թավայի մեջ։ Ավելացնել կիսով չափ կտրատած ձիթապտուղները։
_Եփել 5 րոպե, ապա բրինձը լցնել տապակի մեջ, լցնել գինին, խառնել։
_Կաթսայի մեջ լցնել տաք ջուր, սպասել մինչև այն եռա, կրակը նվազագույնի հասցնել։
_Աղ անել, համեմել ուտեստն ըստ ճաշակի, ծածկել և եփել 30 րոպե։
Ցանկության դեպքում փլավի վրա կարելի է շաղ տալ քնջութի սերմեր կամ սոճու ընկույզ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ոսպով բրնձով փլավ