Ճակնդեղով թթու կաղամբ. Հաջորդ օրը դուք կարող եք վայելել դրա անիրական համը

Ճակնդեղով թթու կաղամբ Պահածոներ

Ճակնդեղով թթու կաղամբ. Հաջորդ օրը դուք կարող եք վայելել դրա անիրական համը

Այս թթվի բաղադրատոմսն իսկական գտածո է: Արդյունքը համեղ, խրթխրթան կաղամբ է՝ հիանալի գույնով և անմոռանալի բույրով և համով: Լավագույն խորտիկը, որի մասին կարող եք մտածել: Ընտանեկան խնջույքի համար ավելի հարմար նախուտեստ չկա հատկապես ձմռանը:

Ճակնդեղով թթու կաղամբ

Ճակնդեղով թթու կաղամբ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Կաղամբ 2,5 կգ
  • Ճակնդեղ 1 հատ
  • Սխտոր 4-5 պճեղ

Մարինադ

  • 1 լիտր ջուր
  • Շաքարավազ 5 ճաշի գդալ
  • Աղ 2 ճաշի գդալ
  • Պղպեղ ոլոռ 8-10 հատ
  • Դափնու տերև 1 հատ
  • Քացախ 9% 100 գ

Ճակնդեղով թթու կաղամբ

Ճակնդեղով թթու կաղամբ. Ինչպես պատրաստել

  1. Նախ, կաղամբը կտրատել խոշոր կտորներով: Դրանից հետո խոշոր կտորներով կտրատել հում ճակնդեղը:
  2. Այժմ վերցրեք խոր և մեծ տարա, որի մեջ պետք է կաղամբը մարինացնել: Դրա մեջ շարել բանջարեղենը շերտերով, հերթագայելով կաղամբը և ճակնդեղը, կտրատած սխտորը լցնել մոտավորապես մեջտեղի շերտում, իսկ հետո ամանը շարունակել լցնել կաղամբով և բազուկով:
  3. Հաջորդը, պետք է պատրաստել մարինադ: Դրա համար ջուրը լցնում ենք կաթսայի մեջ, աղ, շաքարավազ ավելացնում, գցում դափնու տերևն ու հատիկով պղպեղը: Մանրակրկիտ խառնեք ամեն ինչ, կրակի վրա դնել և եռացնել:
  4. Եռալուց հետո սպասել 1 րոպե և անմիջապես հանել կրակից: Դրա վրա լցնել քացախը, և պատրաստված մարինադը լցնել կաղամբի վրա:
  5. Կաղամբը թողնել, որ սառչի սենյակային ջերմաստիճանում, հենց որ բանջորեղենը սառչի, ծածկել կափարիչով և դնել սառնարանում 10-15 ժամ:

Ճակնդեղով թթու կաղամբ

Թթու կաղամբը պատրաստ է: Կաղամբը ստացվում է հաճելի վարդագույն երանգով, նուրբ համով և հիանալի բույրով:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Բրոկոլիով թթու

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք