Ճակնդեղով թթու կաղամբ. Հաջորդ օրը դուք կարող եք վայելել դրա անիրական համը
Այս թթվի բաղադրատոմսն իսկական գտածո է: Արդյունքը համեղ, խրթխրթան կաղամբ է՝ հիանալի գույնով և անմոռանալի բույրով և համով: Լավագույն խորտիկը, որի մասին կարող եք մտածել: Ընտանեկան խնջույքի համար ավելի հարմար նախուտեստ չկա հատկապես ձմռանը:
Содержание
Ճակնդեղով թթու կաղամբ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Կաղամբ 2,5 կգ
- Ճակնդեղ 1 հատ
- Սխտոր 4-5 պճեղ
Մարինադ
- 1 լիտր ջուր
- Շաքարավազ 5 ճաշի գդալ
- Աղ 2 ճաշի գդալ
- Պղպեղ ոլոռ 8-10 հատ
- Դափնու տերև 1 հատ
- Քացախ 9% 100 գ
Ճակնդեղով թթու կաղամբ. Ինչպես պատրաստել
- Նախ, կաղամբը կտրատել խոշոր կտորներով: Դրանից հետո խոշոր կտորներով կտրատել հում ճակնդեղը:
- Այժմ վերցրեք խոր և մեծ տարա, որի մեջ պետք է կաղամբը մարինացնել: Դրա մեջ շարել բանջարեղենը շերտերով, հերթագայելով կաղամբը և ճակնդեղը, կտրատած սխտորը լցնել մոտավորապես մեջտեղի շերտում, իսկ հետո ամանը շարունակել լցնել կաղամբով և բազուկով:
- Հաջորդը, պետք է պատրաստել մարինադ: Դրա համար ջուրը լցնում ենք կաթսայի մեջ, աղ, շաքարավազ ավելացնում, գցում դափնու տերևն ու հատիկով պղպեղը: Մանրակրկիտ խառնեք ամեն ինչ, կրակի վրա դնել և եռացնել:
- Եռալուց հետո սպասել 1 րոպե և անմիջապես հանել կրակից: Դրա վրա լցնել քացախը, և պատրաստված մարինադը լցնել կաղամբի վրա:
- Կաղամբը թողնել, որ սառչի սենյակային ջերմաստիճանում, հենց որ բանջորեղենը սառչի, ծածկել կափարիչով և դնել սառնարանում 10-15 ժամ:
Թթու կաղամբը պատրաստ է: Կաղամբը ստացվում է հաճելի վարդագույն երանգով, նուրբ համով և հիանալի բույրով:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Բրոկոլիով թթու
Facebook Comments