Ճակնդեղով, պանրով և ընկույզով աղցան. Թեթև և առողջ սնունդ

աղցան ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Ճակնդեղով, պանրով և ընկույզով աղցան. Թեթև և առողջ սնունդ, որն անփոխարինելի է այն դեպքում, երբ դուք հոգ եք տանում ձեր առողջության համար:

Շատ հարմար բաղադրատոմս է, որ կարելի է պատրաստել կիրակնօրյա ընթրիքի համար, և բոլորովին ամոթ չէ տոնական սեղանին դնել: Ճակնդեղով, ընկույզով և պանրով աղցանը պատրաստվում է գրեթե բոլորի սառնարաններում առկա բաղադրիչներից և ստացվում է, որ այն շատ համեղ է և գեղեցիկ կարելի է ձևավորել: Հիմա եկեք միասին պատրաստենք այն:

Ճակնդեղով, պանրով և ընկույզով աղցան

Ճակնդեղով, պանրով և ընկույզով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ.

  • Ճակնդեղ — 0,5 կգ
  • Պանիր — 200 գ
  • Ընկույզ — 0,5 բաժակ
  • Սխտոր — 1 պճեղ (ըստ ցանկության)
  • Մայոնեզ — 3 ճաշի գդալ

աղցան

Ճակնդեղով, պանրով և ընկույզով աղցան. Ինչպես պետք է պատրաստել

  1. Խաշել ճակնդեղը: Եթե ​​մեծ է` 1−1,5 ժամ, իսկ միջին չափի դեպքում` մոտ մեկ ժամ: Ճակնդեղը պետք է լինի փափուկ: Պատրաստ լինելու դեպքում ճակնդեղը հանեք կաթսայից, որ այն ջուրը չներքաշի և թող սառչի: Մաքրել հովացրած ճակնդեղը և քերել խոշոր քերիչով: Ինչպես ցույց է տալիս փորձը, ավելի լավ է նույն աղացով աղալ բոլոր բաղադրիչները, կամ եթե քերում եք, ապա նույն տիպի քերիչով, եթե կտրատում ենք, ապա նույն չափի խորանարդ կամ ձողիկներ կտրատել:
  2. Կտրատել կամ քերիչով մանրացնել պանիրը:
  3. 5-7 րոպե չոր տապակի վրա բովել ընկույզը, որ մի փոքր շագանակագույն դառնան (միջին ջերմության վրա, առանց յուղի), այնպես, որ ընկույզների եզրերը դարչնագույն լինեն: Սա աղցանին կտա հաճելի, նուրբ համ: Տապակելուց հետո թողեք 2-3 հատ ընկույզ, որպեսզի ձևավորեք պատրաստի աղցանը: Մնացածը մանրացնել դանակով կամ քերած քերիչով:
  4. Եթե ​​որոշեք ավելացնել սխտոր, բարակ կտրատել այն կամ ճզմել սխտորի մամլիչով:
  5. Խառնել ենք բոլոր մանրացված բաղադրիչները, ավելացնել մայոնեզը, մանրակրկիտ խառնել և բաժանել բաժինները բաժակների, կամ հարմար ամանների մեջ, որում պետք է մատուցել: Աղցանի վերևի մասը զարդարել ընկույզի կտորներով:
  6. Այսպիսով, շատ հեշտ և արագ կարելի է պատրաստել աղցան ճակնդեղով, պանրով և ընկույզով:
  7. Ի դեպ, աղցանի մեջ դուք կարող եք ավելացնել նուրբ մանրացված սալորաչիր կամ չամիչ, սրանք նույնպես աղցանը կարող ենք դարձնել ավելի համեղ և առողջ:

Ճակնդեղով, պանրով և ընկույզով աղցանը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Մեկ այլ տարբերակ ճակնդեղով աղցանի, փորձեք անպայման․

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք