Եթե ցանկանում եք արագ և հեշտությամբ պատրաստել թեյի համար քաղցր Մածունով գաթա, ապա առաջարկում եմ օգտագործել այս բաղադրատոմսը։
Այստեղ ամեն ինչ հեշտ է՝ պարզ խմոր մածունով և կարագով ու շաքարով պարզ միջուկ, իսկ վերջնական արդյունքը կատարյալ է:
Մածունով գաթա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Մածուն կամ թթվասեր 200 գր
_Ալյուր 450 գր
_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
_Կարագ 250 գր
_Ձու 1 հատ
_Վանիլին մի պտղունց
Միջուկը պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր է.
_Ալյուր 250 գր
_Շաքարավազ 250 գր
_Կարագ 100 գր
_Վանիլին մի պտղունց
Մածունով գաթա. Պատրաստման եղանակը
_Ալյուրը մաղել և խառնել փխրեցուցիչի հետ։
_Քերել սառեցրած կարագը խոշոր քերիչով, ալյուրի մեջ լցնել և զանգվածը տրորել փշրանքներով:
_Զանգվածին ավելացնել թթվասերը կամ մածունը, ձուն և վանիլինը։
_Զանգվածը հունցել, խմորի մի գունդ անել։ Այն պետք է լինի շատ ճկուն, հարթ և միատարր։
_Խմորը ծածկել և 20 րոպեով դնել սառնարանը։
_Միջուկի համար ալյուրը մաղել և խառնել շաքարավազի հետ։
_Զանգվածին ավելացնել փափկած կարագը վանիլինի հետ միասին և շաղախել զանգվածը մինչև հարթ լինի։ Կարելի է անել բահիկով կամ ձեռքով։
_Սեղանին ալյուր ցանել, խմորը բարակ շերտով գրտնակել և վրան միջուկը ցանել։
_Ձիգ փաթաթել, գրտնակով սեղմել և մի թեթև գրտնակել։
_ Զարդարել նախշերով և կտրել եռանկյունիներով կամ պարզապես կտորներով, վրան հարած դեղնուց քսել:
_Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով և շարել թխվածքաբլիթները։
_Թխել 180 աստիճանով, մինչև ոսկե դարչնագույնը:
Այսպիսի քնքուշ թխվածքը ձեզ անպայման դուր կգա։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Գաթա մածունով