Մածունով գաթա. Այս հեշտ բաղադրատոմսով հաճախ եմ թխում թե տոնի թե առօրյա սեղանի համար

Մածունով գաթա ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Եթե ​​ցանկանում եք արագ և հեշտությամբ պատրաստել թեյի համար քաղցր Մածունով գաթա, ապա առաջարկում եմ օգտագործել այս բաղադրատոմսը։

Այստեղ ամեն ինչ հեշտ է՝ պարզ խմոր մածունով և կարագով ու շաքարով պարզ միջուկ, իսկ վերջնական արդյունքը կատարյալ է:

Մածունով գաթա

Մածունով գաթա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Մածուն կամ թթվասեր 200 գր

_Ալյուր 450 գր

_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ

_Կարագ 250 գր

_Ձու 1 հատ

_Վանիլին մի պտղունց

Միջուկը պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր է.

_Ալյուր 250 գր

_Շաքարավազ 250 գր

_Կարագ 100 գր

_Վանիլին մի պտղունց

Մածունով գաթա

Մածունով գաթա

Մածունով գաթա. Պատրաստման եղանակը

_Ալյուրը մաղել և խառնել փխրեցուցիչի հետ։

_Քերել սառեցրած կարագը խոշոր քերիչով, ալյուրի մեջ լցնել և զանգվածը տրորել փշրանքներով:

_Զանգվածին ավելացնել թթվասերը կամ մածունը, ձուն և վանիլինը։

_Զանգվածը հունցել, խմորի մի գունդ անել։ Այն պետք է լինի շատ ճկուն, հարթ և միատարր։

_Խմորը ծածկել և 20 րոպեով դնել սառնարանը։

_Միջուկի համար ալյուրը մաղել և խառնել շաքարավազի հետ։

_Զանգվածին ավելացնել փափկած կարագը վանիլինի հետ միասին և շաղախել զանգվածը մինչև հարթ լինի։ Կարելի է անել բահիկով կամ ձեռքով։

_Սեղանին ալյուր ցանել, խմորը բարակ շերտով գրտնակել և վրան միջուկը ցանել։

_Ձիգ փաթաթել, գրտնակով սեղմել և մի թեթև գրտնակել։

_ Զարդարել նախշերով և կտրել եռանկյունիներով կամ պարզապես  կտորներով, վրան հարած դեղնուց քսել:

_Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով և շարել թխվածքաբլիթները։

_Թխել 180 աստիճանով, մինչև ոսկե դարչնագույնը:

Մածունով գաթա

Մածունով գաթա

Այսպիսի քնքուշ թխվածքը ձեզ անպայման դուր կգա։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Գաթա մածունով

Խնդրում ենք Գնահատեք