Մանդարինով կարկանդակ. Նուրբ ու քնքուշ թխվածք

Մանդարինով կարկանդակ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Մանդարինով կարկանդակ. Նուրբ ու քնքուշ թխվածք

Կարող է թվալ, որ մանդարին վաճառողները իրենց հացը վաստակում են միայն դեկտեմբերից փետրվար: Պարզապես պատկերացրեք, թե այս քաղցր ցիտրուսն ինչ ծավալով է սպառվում ձմեռային սեզոնին: Ինչ-որ մեկը մանդարին է ուտում հենց այնպես, մեկը օգտագործում է աղանդերների համար, իսկ ինչ-որ մեկն ակտիվորեն օգտագործում է դրանք խմորեղենի պատրաստման համար: Օրինակ՝ նա կարկանդակներ է թխում:

Մանդարինով կարկանդակ

Մանդարինով կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ցորենի ալյուր 200 գ
  • Շաքար 150 գ
  • Մանդարին 4 հատ
  • Արևածաղկի ձեթ 80 գ
  • Ձու 2 հատ
  • Խնձոր 1 հատ
  • Փխրեցուցիչ 16 գ

Մանդարինով կարկանդակ

Մանդարինով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը

  1. Նախ, մանդարինները մանրակրկիտ լվանալ, նախընտրելի է խոզանակով: Հենց կեղևով կտրել ցիտրուսը շերտերով, դրանցից հեռացնել սերմերը:
  2. Ձվերը և շաքարավազը հարիչով հարել մինչև փրփրի: Ավելացնել կարագը, ապա ավելացնել կտրատած մանդարինները: Ալյուրն առանձին մաղել: Լցնել այն ձվի զանգվածի մեջ ՝ շարունակելով հարիչով հարել բոլոր բաղադրիչները:
  3. Վերջապես խմորը լցնել նախապես մաքրած և խորանարդներով կտրատված խնձորը: Վերջում, լցնել փխրեցուցիչը աշխատանքային զանգվածի մեջ: Խառնել բաղադրիչները գդալով:
  4. 22 սմ տրամագծով ձևամանը ծածկել յուղաթղթով, յուղել և վրան ցանել շաքարավազ և պատրաստի խմորը լցնել ձևամանի մեջ:
  5. Թխել կարկանդակը 30-40 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Ստուգել պատրաստ լինելն ատամի չոփով:

Մանդարինով կարկանդակ

Համաձայնեք, նման տնական գլուխգործոց թխելու համար կծախսեք նվազագույն մթերքներ: Բայց թխվածքի համն ու բույրը դեռ երկար կհիշվեն:

Մանդարինով կարկանդակը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Տորթ Կարպատկա

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք