Մարինացված լոլիկ. Պատրաստման համար պետք է 30 րոպե իսկ վայելել կարող եք արդեն հաջորդ օրը

Մարինացված լոլիկ ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Մարինացված լոլիկ պատրաստելու բաղադրատոմսն ինքնին այնքան պարզ ու հաջողակ է, որ յուրաքանչյուր ոք, ով փորձում է այն, անմիջապես գրանցում է իր սիրելի նախուտեսների ցանկում: Ոչ մի խնջույք չի կարող լիարժեք լինել առանց այդպիսի լոլիկի:

Պատրաստման ժամանակը տևում է առավելագույնը 20-30 րոպե։ Իսկ ուտեստը՝ հատուկ ձևով մարինացված լոլիկը, պատրաստ է լինում 10-12 ժամում։ Այսինքն, եթե պատրաստեք առավոտյան, երեկոյան դուք կարող եք հաճելիորեն զարմացնել ձեր ընտանիքին և ընկերներին:

Համը շատ նուրբ է, ներառյալ աղաջուրը: Հիմնական գաղտնիքը հենց նեխուր ավելացնելն է (մաղադանոսն ու սամիթը քիչ հարմար են):

Պահքի օրերին կերակուրների բազմազանությանը նպաստող այս թթուն շատ հաճելի կլինի:

Մարինացված լոլիկ
Մարինացված լոլիկ. Բաղադրիչներ

_Լոլիկ 2–2,5 կգ

_Նեխուր 1 փունջ

_Աղ 2 թեյի գդալ

_Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ

_Ջուր 1,5լ

_Սխտոր 5–6 պճեղ

Մարինացված լոլիկ

Մարինացված լոլիկ
Մարինացված լոլիկ. Պատրաստման եղանակը

_Խորհուրդ ենք տալիս երկարավուն պտուղներ վերցնել, բայց, այնուամենայնիվ, ցանկացածը հարմար կլինի:

_Առաջին հերթին պետք է մաքրել լոլիկը։ Դա անելու համար ցողունի հատվածում խաչաձև կտրվածք արեք և վրան լցրեք եռման ջուր։

_Այնուհետև պտուղները տեղափոխեք սառը ջրի մեջ և անմիջապես դանակով հանեք կեղևը։

_Պատրաստի լոլիկը դնել ապակե տարայի մեջ՝ կտրատած նեխուրի և աղացած սխտորի հետ միասին։

_Այնուհետև դրանց վրա լցնել տաք եռացած աղաջուր (ջուր + աղ + շաքար): Որպեսզի բանկաները չպայթեն, լցրեք ոչ թե դրանց պատերին, այլ հենց պտուղների վրա։

_Փակեք բանկաները կապրոնե կափարիչներով:

_Թողնել 10-12 ժամ սենյակային ջերմաստիճանում։

_Այնուհետև կարող եք դրանք տեղափոխել սառնարան։

Մարինացված լոլիկ

Ասում են՝ եթե այս լոլիկը մնա ևս երկու օր, ավելի համեղ կլինի։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Խառը թթու

Խնդրում ենք Գնահատեք