Խրթխրթան և համեղ Մարինացված վարունգ մատուցեք ընտանեկան ընթրիքին կամ բնության գրկում հավաքույթի գնալիս:
Պատրաստեք այս վարունգը որպես համեղ նախուտեստ՝ խորոված կամ տապակած մսի համար։ Հարազատները անպայման կգնահատեն նրա կծու համը։
Այս բանջարեղենային նախուտեստը անզուգական դարձնելու համար պետք է ճիշտ մարինադ պատրաստել։ Դա անելու համար մաքուր ջրին ավելացրեք արևածաղկի ձեթ և սեղանի քացախ: Ստացված խառնուրդին ավելացնել սխտոր, մեղր, մանանեխի սերմեր և աղ: Այսպիսով անուշահոտ մարինադը պատրաստ է:
Մարինացված վարունգ. Բաղադրիչներ
_Վարունգ 500 գ
_Աղ 1 ճաշի գդալ
_Սամիթ 40 գ
_Ջուր 25 մլ
_Չիլի պղպեղ 1 հատ
_Արևածաղկի ձեթ 25 մլ
_Մեղր 1 ճաշի գդալ
_Դիժոնի մանանեխ 1 ճաշի գդալ
_Սխտոր 3 պճեղ
_Քացախ 1 ճաշի գդալ
Մարինացված վարունգ. Պատրաստման եղանակը
_Վարունգը մանրակրկիտ լվանալ և կտրել դրանք հաստ շերտերով:
_Սամիթը լվանալ, մանր կտրատել։
_Մաքրել սխտորը, ճզմել մամլիչով:
_Կարմիր կծու պղպեղը մանր օղակներով կտրատել։
_Խորը ամանի մեջ խառնել կտրատած ու մանրացված բաղադրիչները:
_Ավելացնել ջուր և արևածաղկի ձեթ, ամեն ինչ լավ խառնել։
_Ավելացնել քացախ 9%-ոց, մանանեխի հատիկներ և մեղր: Աղ ավելացնել, բոլոր բաղադրիչները մանրակրկիտ խառնել։
_Ծածկել ամանը սննդի թաղանթով: Վարունգները թողնել 1,5–2 ժամ սենյակային ջերմաստիճանում՝ այդ ընթացքում երեք անգամ խառնելով։
_Ապագա խորտիկով տարան դնել սառնարանում 2 ժամով։
Նման արագ մարինացված վարունգի պարզ բաղադրատոմսը կարող է հաճախ օգնել ձեզ: Այս փխրուն խորտիկը հիանալի գաղափար է տարբեր առիթների համար:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Նոր աղցան բրոկոլիով