Ինչպես պատրաստել թույլ մարինացված վարունգ, որը շատ պարզ է պատրաստվում: Սա տարիների ընթացքում ապացուցված բաղադրատոմս է:
Նման եղանակով աղ արած վարունգները փխրուն են, բուրավետ, շատ համեղ և մի փոքր կծու:
Մարինացված վարունգ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Վարունգ 1,3 կգ
_Ջուր 800 մլ
_Աղ 1,5 ճաշի գդալ
_Շաքարավազ 1 թեյի գդալ
_Կիտրոնի հյութ 3-4 ճաշի գդալ
_Կանաչի ըստ ճաշակի
_Դափնու տերև 2 հատ
_Պղպեղի հատիկներ 8 հատ
Մարինացված վարունգ. Պատրաստման եղանակը
_Այսքան մթերքներից ստացվում է 1 լիտրանոց 2 բանկա։
_Վարունգը լավ լվանալ։
_Բանկաները նույնպես պետք է լինեն մաքուր և չոր:
_Դասավորել բոլոր համեմունքներն ու կանաչիներն ըստ ճաշակի՝ սամիթ, մաղադանոս, հաղարջի և ծովաբողկի տերևներ, ճյուղեր:
_Կտրել վարունգի պոչերը և ամուր սեղմված դնել բանկաների մեջ։
_Աղաջրի համար ջրի մեջ լցնել աղը և շաքարավազը, հասցնել եռման աստիճանի, եռացնել մի քանի րոպե և վերցնել կրակից։
_Կիտրոնի հյութը լցնել աղաջրի մեջ, խառնել։
_Տաք մարինադը լցնել բանկաների մեջ, ծածկել կափարիչներով և թողնել սենյակային ջերմաստիճանում 12 ժամ։
_Երեկոյան կարելի է վարունգը պատրաստել, թողնել, որ ամբողջ գիշեր սառչեն, ապա բանկաները դնել սառնարանում։
_Վարունգները շատ լավ սառչելուց հետո մոտ 3-4 ժամ հետո կարող եք դրանք փորձել և մատուցել սեղանին:
Այսպիսի վարունգները երկար են պահվում, բայց դրանք միշտ արագ են ուտվում, և պետք է նոր խմբաքանակ պատրաստել։ Փորձեք այս բաղադրատոմսով պատրաստել թույլ աղ արած վարունգ և այն ձեզ անպայման դուր կգա։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Բրոկոլի ենք թթու դնում