Մեղրաբլիթ մուրաբայով. Շատ համեղ տնական թխվածքը հարմար է որպես քաղցրավենիք բոլոր ծոմ պահողների համար

Մեղրաբլիթ մուրաբայով ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Թխեք Մեղրաբլիթ մուրաբայով և կարող եք հաճելին օգտակարի հետ համատեղել:

Այս թխվածքը պարզ և շատ համեղ խմորեղեն է: Սովորաբար այս բլիթները թխում էին Սուրբ Ծննդին և Մեծ Պահքի ժամանակ երեխաներին հաճույք պատճառելու համար: Լցանյութերը կարող են շատ տարբեր լինել՝ ընկույզ, չամիչ, չոր մրգեր:

Քաղցրությունը նույնպես պետք է հարմարեցնել ձեր ճաշակին, օրինակ՝ ես չեմ սիրում շատ քաղցր խմորեղեն։ Ավելի լավ է մեղրաբլիթը կտրատել, երբ այն սառչում է, նույնիսկ կարող եք թողնել մի քանի ժամ։

Մեղրաբլիթ մուրաբայով

Մեղրաբլիթ մուրաբայով. Բաղադրիչներ

_Սև թեյ — 200 մլ

_Մուրաբա — 150 մլ

_Սոդա — թերի 1 թեյի գդալ

_Վանիլին — 1 տուփ

_Շաքարավազ — 2 ճաշի գդալ

_Աղ — մի պտղունց

_Բուսական յուղ — 4 ճաշի գդալ

_Ալյուր — 180 գ

_Ընկույզ — 70 գ

_Չորացրած բալ — 80 գ

_Չամիչ — 60 գ

_Քացախ — 1 ճաշի գդալ

Մեղրաբլիթ մուրաբայով Մեղրաբլիթ մուրաբայով

Մեղրաբլիթ մուրաբայով. Պատրաստման եղանակը

_Մուրաբան լուծել տաք թեյի մեջ, ավելացնել շաքարավազը, բուսական յուղը, մի պտղունց աղ, քացախը և լավ հարել մինչև շաքարը լուծվի։ Ես վերցրեցի ընդամենը 2 ճաշի գդալ շաքարավազ, և դա ինձ համար բավական քաղցրություն էր։

_Ընկույզները մանր կտրատել ձեռքով կամ բլենդերով:

_Տաք զանգվածի մեջ լցնել ալյուրն ու սոդան և հարել հարիչով, մինչև մթերքներն ամբողջությամբ միանան, առանց գնդիկների հարթ խմոր ստանալու համար։

_Խմորին ավելացնել ընկույզ և չորացրած բալ կամ այլ չրեր։ Դրանք պետք է նախապես մանր կտրատել։

_Ապա ավելացրեք լվացած, չորացրած չամիչը և խառնել։

_Խմորը ստացվում է թթվասերի թանձրության։

_Կաղապարի հատակին յուղաթուղթ փռել, իսկ կողքերը յուղել բուսայուղով։

_Խմորը լցնել կաղապարի մեջ, հարթեցնել և թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։

_Թխելու ժամանակը տարբեր է բոլորի համար և կախված է կաղապարի չափից և խորությունից։ Առնվազն 35 րոպե, սովորաբար մինչև մեկ ժամ:

Մեղրաբլիթ մուրաբայով Մեղրաբլիթ մուրաբայով

Պատրաստ լինելը ստուգել փայտե չոփիկով, եթե այն չոր է դուրս գալիս, ապա թխվածքը պատրաստ է։

Պատրաստի թխվածքն ամբողջությամբ սառելուց հետո հանել կաղապարից։

Կտրեք և մատուցեք։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Պեչենիներ այսինգով

Խնդրում ենք Գնահատեք