Մեղրով Սմբուկ. Անսպասելի համեղ պահածո ձմռան համար

Մեղրով Սմբուկ Պահածոներ

Մեղրով Սմբուկ. Անսպասելի համեղ պահածո ձմռան համար: Ամռան կեսն արդեն մնացել է ետևում, և դրա հետ միասին` դդմիկի կախվածությունը: Համաձայնեք, որ այդ բանջարեղենով ուտեստներն ու պատրաստուկներն արդեն հոգնեցրել են, պետք է որևէ այլ բան մտածել: Դե իսկ սմբուկները պարզապես ողջունելի հյուրեր են ամառվա տոնի ընթացքում: Այսօր մենք առաջարկում ենք դրանցից նոր, անսպասելի բան պատրաստել: Օրինակ` մեղրով սմբուկ:

Սմբուկի կոշտությունն ու դառնությունը վախեցնում են շատերին: Բայց փորձառու տնային տնտեսուհիները գիտեն, թե ինչպես կարելի է պատրաստել այդ բանջարեղենը:

Հավասարապես կարևոր է դրա համադրությունն այլ բաղադրիչների հետ: Այնպես, որ եկեք փորձենք մեր առաջարկած բաղադրատոմսը: Ձմռան համար մեղրով սմբուկ պատրաստեք, այն կնվաճի ձեր սիրտը:

Մեղրով Սմբուկ

Մեղրով Սմբուկ. Բաղադրիչներ

  • Սմբուկ 800 գ
  • Արևածաղկի ձեթ 150 մլ
  • Սխտոր 6 պճեղ
  • Մեղր 1 ճաշի գդալ
  • Աղ 2 թեյի գդալ
  • Ջուր 350 մլ
  • Քացախ 2 ճաշի գդալ

Մեղրով Սմբուկ

Մեղրով Սմբուկ

Մեղրով Սմբուկ. Պատրաստման եղանակը

  1. Լվանալ երիտասարդ սմբուկները, հեռացնել ցողունները, այնուհետև երկայնքով կտրատել բարակ շերտերով:
  2. Տեղափոխել դրանք ամանի մեջ և վրան ցանել 1 թեյի գդալ աղ, խառնել:
  3. Կես ժամից հետո սմբուկը կսկսի հյութը դուրս տալ: Այն պետք է քամել: Այսպիսով դուք կվերացնեք դառնությունը:
  4. Տաքացնել յուղը խորը տապակի մեջ: Սմբուկը երկու կողմերից պատրաստել միջին ջերմության վրա:
  5. Մաքրել սխտորը, կտրատել մեծ կտորներով: Տապակված սմբուկը տեղափոխել ստերիլացված բանկայի մեջ: Պետք չէ խառնել դրանք: Սխտորը հավասարաչափ լցնել վրան:
  6. Մարինադ պատրաստելու համար կաթսայի մեջ լցնել ջուրը և մեղրը, դրա մեջ լցնել մի թեյի գդալ աղ: Խառնուրդը հասցնել եռման:
  7. Հավասարաչափ լցնել սեղանի քացախը և մարինադը բանկաների մեջ: Տարաները ծածկել կափարիչներով:
  8. Սրբիչը դնել մեծ կաթսայի մեջ, որը լցված է տաք ջրով: Դնել բանկաները մեջը, այնպես, որ ջուրը հասնի դրանց ուսերին:
  9. Ստերիլացնել բանկաները ցածր կրակի վրա մոտ 15 րոպե: Այնուհետև հանել Մեղրով Սմբուկի բանկաները ջրից, ամուր փակել կափարիչներով և գլխիվայր շրջել: Ծածկել տաք շորով և թող մի օր սառչի:

Մեղրով Սմբուկ

Համեղ մեղրով սմբուկ կարող եք պատրաստել ընդամենը մի քանի քայլով: Եվ այն ձմռանը մեծ հաճույք կպատճառի ձեզ: Համերի լավագույն համադրությամբ Մեղրով Սմբուկ. Քաղցր և անուշաբույր, այն հարմար է տոնական խնջույքի, ինչպես նաև ամենօրյա ընտանեկան ընթրիքի համար:

Մեղրով Սմբուկ

Մեղրով Սմբուկը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք