Մեղրով Տորթ՝ Թափանցիկ, Նուրբ և Անչափ Համեղ

ՀԱՅԿԱԿԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Այսօր թխում ենք մեղրով տորթ՝ թափանցիկ, նուրբ և անչափ համեղ։ Սա պատրաստման իմ տարբերակն է, որը կարող եք հարմարեցնել նաև ձեզ։

Մեղրով Տորթ՝ Թափանցիկ, Նուրբ և Անչափ Համեղ

Մեղրով տորթ Բաղադրիչներ

Խմոր

  • Շաքարավազ — 150գր․
  • Կարագ — 100 գր․
  • Մեղր — 3 ճ․գդ․
  • Ալյուր — 500 գր․
  • Կես թեյի գդալ աղ լցնենք
  • Կես թեյի գդալ սոդա
  • Կես թեյի գդալ փխրեցուցիչ կամ քացախ
  • Կես թեյի գդալ վանիլին
  • Ձու — 3 հ․

Մեղրով տորթ Կրեմ

  • Շաքարավազ — 150գր․
  • Ալյուր — 3 ճ․ գդ․
  • Կաթ — 400 գր․
  • Կարագ — 200 գր․

Մեղրով Տորթ՝ Թափանցիկ, Նուրբ և Անչափ Համեղ

Մեղրով տորթ Քայլ առ քայլ

  • Նախ կարգավորենք կարագի հարցը
  • Հարկավոր է վերցնել համեղ կարագ, ես թխվածքների համար օգտագործում եմ Պրեզիդենտ կարագ
  • 200 գրամ առանձնացնենք կրեմի համար, իսկ 100 գրամը խմորի, որպեսզի հասցնեն փափկել մինչ օգտագործելը
  • Խմորի համար հարկավոր է 150 գրամ շաքարավազին ավելացնել մեր առանձնացրած կարագի 100 գրամը
  • Հարկավոր է նաև մեղր 3 ճաշի գդալ, որքան համեղ լինի մեղրը, այնքան հետաքրքիր համ կունենա տորթը
  • Այս զանգվածը պետք է դնենք գազօջախին եռացող ջրի վրա, գոլորշով եփելու համար
  • Շարունակ հարկավոր է եփել տաք գոլորշու վրա արագ կարագը կհալվի, շաքարավազն էլ կլուծվի արդեն այս վիճակում պետք է ավելացնենք կես թեյի գդալ սոդա, որի արդյունքում զանգվածը կսկսի փրփրել
  • Դա նորմալ է շարունակում ենք խառնել մինչև սկսի եռ գալ փրփրելով
  • Եթե ցանկանում եք խմորները ավելի մուգ գույն ունենան, պետք է այս ստադիայում երկար պահել գոլորշու վրա մի որոշ ժամանակ եռալու, բայց պետք է զգույշ լինեք, չափազանց շատ եռացնելու դեպքում  կարող է դառնահամ գալ
  • Ես մեկ եռ գալուց հետո անմիջապես վերցնում եմ, սպիտակ շերտեր ունենալու համար

Մեղրով Տորթ՝ Թափանցիկ, Նուրբ և Անչափ Համեղ

  • Կողքի դնենք որ այն սառչի, անցնենք փոշի զանգվածին
  • Ալյուրը մաղենք մոր 400 գրամ նախնական վերցրեք, ընթացքում կավելացնենք
  • Կես թեյի գդալ աղ լցնենք
  • Կես թեյի գդալ սոդա
  • Կես թեյի գդալ փխրեցուցիչ
  • Կես թեյի գդալ վանիլին
  • Մաղենք այն մեջտեղում փոս անենք
  • 3 ձու կոտրենք մեջտեղում, մի փոքր խառնենք իրար
  • Գոլորշու վրա եփված զանգվածը արդեն սառել է բավականին, հարելու ընթացքում սա էլ ավելացնենք ամբողջությամբ
  • Հարկավոր է արդեն ձեռքերով հունցել
  • Ալրոտենք սեղանը և ստացված խմորը դատարկենք սեղանին
  • Մի փոքր հավաքենք կողքերից, հունցենք, չկպչող խմորի բաղադրության հասցնենք
  • Բաժանելու ենք 6 գնդի, կարող եք նաև 4-ով բավարարվել, դա էական չէ, դոգմաներ խոհանոցում գույություն չունեն․ համենայն դեպս իմ խոհանոցում
  • Գնդերը ցելոֆանապատենք, որպեսզի մինչը թխելը կեղև չկապի վրան
  • Անմիջապես պետք է սկսենք թխել, որպեսզի մեղրն ու կարագը խմորի մեջ չհասցնեն շատ սառել և խմորը պնդացնել
  • Հեշտության համար անմիջապես կալկայի վրա էլ կբացենք
  • Կարելի նաև կլոր բացել, եթե ցանկանում եք կլոր տորթ ստանալ
  • Թխելու ենք 140 աստիճանում 5-7 րոպե
  • Շատ արագ են թխվում ուշադիր կլինեք այս ընթացքում, եթե մուգ գույնի սիրահար եք, կարող եք 10 րոպե թողնել
  • Հեշտ պոկվում է կալկան շերտերից, արագ անցնում ենք հաջորդին
  • Թխելուց հետո հարկավոր է եզրերից հավասարեցնել բոլոր շերտերը իրար,այս կտորտանքները նույնպես օգտագործելու ենք
  • Այն լցնենք ձեռքի հարիչի մեջ, կարելի է և ձեռքով գործը գլուխ բերել, վերածելու ենք փշրանքների և դնենք կողքի
  • Եփովի կրեմ ենք պատրաստելու
  • 150 գրամ շաքարավազը երեք գդալ ալյուրի հետ խառնենք
  • Վրան ավելացնենք 2 բաժակ կաթ, ընթացքում ալյուրն խառնելով, որպեսզի գնդիկներ չառաջանան
  • Դնում ենք մարմանդ կրակի վրա եփվելու, հարկավոր է խառնել փայտե կամ սիլիկոնե գդալով, որպեսզի կրեմի գույնը չմգանա
  • Այն անընդհատ պետք է խառնել, անգամ փոքր դադարի դեպքում անմիջապես գնդեր կձևավորվեն
  • Մոտ 10 րոպե պետք կգա, նման խտություն ստանալու համար
  • Էկլերի կրեմի համար ամբողջ կարագը և վանիլինը կլցնեինք այստեղ, այս պահին
  • Բայց մեղրով տորթի դեպքում ես նախատեսված կարագի 1-3 մասը լցնում եմ այստեղ, մնացածը հարելով
  • Կարագը հալվեց վերջ դնելու ենք կողքի, հաշվի առեք, որ սառելուց հետո էլ մի քիչ կպնդանա
  • Ահա այսպիսի սպիտակ համեղ կրեմ ստացանք, եթե հանկարծ պահը բաց եք թողել գնդեր են առաջացել, պարզապես քամեք քամիչով, մեծ ողբերգություն չկա այդտեղ

Մեղրով Տորթ՝ Թափանցիկ, Նուրբ և Անչափ Համեղ

  • Կարագի մնացած մասը հարենք մի փոքր, վանիլին ավելացնենք վրան
  • Ծորացնելով հարելու ընթացքում ավելացնենք եփովի կրեմը և շարունակենք հարել
  • Մի պահ հնարավոր է փսորվի, շարունակում ենք հարել, դա նորմալ է, նշանակում է մի քանի րոպեից կրեմը կպնդանա և կձևավորվի ահա այսպես
  • Այժմ տորթը հավաքելու ժամանակն է
  • Շերտ առ շերտ կրեմը հավասարաչափ բաշխելով տարածում ենք
  • Կարլեի էր և էկլերի կրեմով միացնել շերտերը, ավելի թեթև կստացվեր տորթը, դա էլ հաջորդ անգամ

Մեղրով Տորթ՝ Թափանցիկ, Նուրբ և Անչափ Համեղ

  • Վերջին շերտը դնելուց մի լավ սեղմում ենք բոլոր շերտերը, որպեսզի օդի մեջ չմնան և տեղավորվեն
  • Վրայի շերտը պետք է պատենք մեր եզրերի փշուրներով
  • Վերջ Մեղրով տորթը պատրաստ է, ցանկալի է մեկ գիշեր սառը տեղ թողնենք, առավոտյան նոր կկտրենք, որպեսզի կրեմն ամբողջությամբ քաշի իր մեջ
  • Տեսեք ինչ թափանցիկ, նուրբ, արքայական մեղրով տորթ ստացանք
  • Կարող եք ձեր պատրաստման բաղադրատոմսն ու նկարները ուղարկել մեզ ֆեյսբուքով կամ մեր բաց խմբի միջոցով, շատ հետաքրիր է թե դուք ինչպես եք պատրաստում

Մեղրով Տորթ՝ Թափանցիկ, Նուրբ — Տեսանյութ

Դե ինչ, Բարի ախորժակ։

 

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք