Միջուկով կեքսեր. Նուրբ հյուրասիրություն թեյի համար

Միջուկով կեքսեր ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Նարնջի Միջուկով կեքսերը պարզապես թեյի փարթամ աղանդեր չեն, դրանք հիանալի տարբերակ են տոնական սեղանի համար, որը դուք կպատրաստեք մթերքների նվազագույն հավաքածուից:

Միջուկով կեքսեր

Միջուկով կեքսեր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ձու 2 հատ

_Շաքարավազ 100գր

_Բուսական յուղ 100 գր

_Փխրեցուցիչ 8 գր

_Ալյուր 300 գր

Կրեմը պատրաստելու համար 

_1 Նարնջի և 1 կիտրոնի հյութ 250 մլ

_Ջուր 150 մլ

_Շաքարավազ 100 գր

_Եգիպտացորենի կամ կարտոֆիլի օսլա 2 ճաշի գդալ

Միջուկով կեքսեր

Միջուկով կեքսեր

Միջուկով կեքսեր. Պատրաստման եղանակը

_Ձվերը խառնել շաքարավազի և բուսայուղի հետ, հարել զանգվածը մինչև հարթ լինի։

_Մաղած ալյուրը լցնել փխրեցուցիչի հետ և հունցել շատ պլաստիկ և փափուկ խմոր։

_Կեքսի կաղապարներին քսել մի կտոր կարագ և դնել խմորի գնդիկ, որը այնուհետև պետք է տարածել յուրաքանչյուր կաղապարի հատակով և կողքերով, թողնել մի փոքր հանգստանա:

_Կիտրոնի և նարնջի հյութը խառնել օսլայի, շաքարավազի և ջրի հետ։

_Զանգվածը դնել թույլ կրակի վրա և անընդհատ խառնելով եփել, մինչև թանձրանա։

_Կրեմը լցնել կաղապարների մեջ։

_Մնացած խմորը վերածել փոքր գնդիկների և շարել դրանք կաղապարների եզրերին։

_Թխել 200 աստիճանով 20 րոպե մինչև ոսկե դարչնագույնը:

_Թողնել, մի փոքր սառչի կաղապարների մեջ, այնուհետև հանել և թողնել ամբողջովին սառչի։

_Ցանկության դեպքում շաքարի փոշի ցանել։

Միջուկով կեքսեր

Միջուկով կեքսեր

Եթերային նարնջի կրեմով նման նուրբ կեքսիկները պարզապես հիանալի նախաճաշ և աղանդեր են տոնական սեղանին։

Մուսս կարող եք պատրաստել ցանկացած հատապտուղներից և մրգերից՝ ձեր ցանկությամբ: Դասական կրեմը նույնպես հարմար է։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կեքս. Շոկոլադե մաֆիններ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք