Մսով բլիթներ. Արագ, համեղ ու հագեցնող նախաճաշ

Մսով բլիթներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Մսով բլիթներ. Արագ, համեղ ու հագեցնող նախաճաշ

Կեֆիրով բլիթները միշտ չէ, որ պետք է քաղցր լինեն: Պատրաստեք դրանք դդմիկով կամ մսով, և դասական նախաճաշից այս ուտեստը վերածվում է համեղ ընթրիքի:

Մսով նրբաբլիթների բաղադրատոմսը օգտակար է այն դեպքում, եթե մի քիչ աղացած միս կամ կեֆիր մնա նախորդ օրվանից: Երբ այդպիսի բլիթները տապակվում են, անհնար է դիմադրել գայթակղությանը. Դրանք այնքան բուրավետ են, որ բոլորն ուզում են անմիջապես ուտել: Հետևաբար, ավելի լավ է ճաշ պատրաստելիս ձեր ընտանիքին ուղարկել զբոսանքի:

Մսով բլիթներ
Մսով բլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • Կեֆիր 0,5 լ
  • Ձու 1 հատ
  • Ցորենի ալյուր 1 բաժակ
  • Շաքարավազ 1 թեյի գդալ
  • Աղ՝ ըստ ճաշակի
  • Սոդա 1 պտղունց
  • Խոզի միս աղացած 250 գ
  • Արևածաղկի ձեթ 4 ճաշի գդալ
  • Սոխ 1 հատ

Մսով բլիթներ

Մսով բլիթներ. Պատրաստման եղանակը

  1. Խառնել կեֆիրն ու ձուն: Մանրացված ալյուրը լցնել մաս-մաս, ապա ավելացնել աղ, շաքար, սոդա և խառնել բլենդերով:
  2. Աղացած մսին մի փոքր աղ անել (մի մոռացեք, որ խմորի մեջ նույնպես աղ կա), ավելացնել մանրացված սոխը:
  3. Խառնել խմորը և աղացած միսը, լավ խառնեք:
  4. Տապակած թավայի մեջ տաքացնել բուսական յուղը, տապակել բլիթները երկու կողմերից: Դնել պատրաստված բլիթները անձեռոցիկի վրա, դա կլանի ավելորդ ճարպը:

Մսով բլիթներ

Այս բլիթները լավ են համադրվում մածունով կամ թթվասերով սոուսի հետ, առատ կանաչեղենով: Ամբողջ ընտանիքը շատ կսիրի այս ընթրիքը, այնպես որ անպայման պահպանեք բաղադրատոմսը:

Մսով բլիթները պատրաստ են:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Եթերային ալադիներ պատրաստեք մեր բաղադրատոմսով

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք