Մսով կոլոլակներ Կծու սոուսում այնքան են սիրում իմ ընտանիքում, որ պատրաստում եմ շատ հաճախ: Ես դրանք լրացնում եմ խաշած բրնձով փլավով, բայց դուք կարող եք պատրաստել այլ փլավներ, կարտոֆիլ կամ նույնիսկ աղցան:
Տոմատի սոուսով կոլոլակ պատրաստելու համար կարող եք օգտագործել ոչ միայն տավարի աղացած միս։ Վերցրեք խոզի միս կամ դրա խառնուրդը տավարի մսի հետ։ Իսկ եթե ցանկանում եք ճաշատեսակն ավելի դիետիկ դարձնել, կարող եք օգտագործել հավ կամ հնդկահավ։ Չկան սահմանափակումներ!
Մսով կոլոլակներ Կծու սոուսում. Բաղադրիչներ
_Տավարի աղացած միս 450 գ
_Սխտոր 1 պճեղ
_Սոխ 1 հատ
_Ձու 1 հատ
_Կարրի 1 թեյի գդալ
_Չաման 0,5 թեյի գդալ
_Ձիթապտղի յուղ 1 թեյի գդալ
_Կոճապղպեղ 1 թեյի գդալ
_Լոլիկ սեփական հյութում 400 գ
_Քրքում 0,5 թեյի գդալ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի
Մսով կոլոլակներ Կծու սոուսում. Պատրաստման եղանակը
_Մի պճեղ սխտորը մանր կտրատել, կես սոխը մանր կտրատել։
_Ավելացնել այս բաղադրիչները աղացած մսին կարրիի, ձվի, աղի և պղպեղի հետ միասին: Լավ խառնել։
_Աղացած մսից կոլոլակներ ձևավորել, դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա։
_Թխել դրանք 15 րոպե նախապես 180 ° C տաքացրած ջեռոցում։ 7 րոպե հետո շրջել կոլոլակները մյուս կողմի։
_Ձիթապտղի յուղով տապակը տաքացնել։ Ավելացնել չաման և մանր կտրատած սոխի մյուս կեսը։ Տապակել բաղադրիչները 5 րոպե։
_Թավայի մեջ ավելացնել մաքրած և կտրատած լոլիկը, քրքումն ու քերած կոճապղպեղի արմատը։
_Սոուսը եփել 10 րոպե՝ երբեմն խառնելով, մինչև այն խտանա:
_Կոլոլակները լցնել տապակի մեջ, կրակը նվազագույնի հասցնել և շոգեխաշել ուտեստը ևս 20 րոպե։
Շնորհիվ համեմունքների, որոնք օգտագործվում են, ուտեստը ստացվում է համեղ, բուրավետ և մի փոքր կծու: Իհարկե, որոշ համեմունքների քանակը կարող եք հարմարեցնել ըստ ձեր ցանկության։ Նման հետաքրքիր ուտեստ կարելի է մատուցել ոչ միայն ընտանեկան ընթրիքի, այլև տոնական սեղանին։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Իշլի քուֆթա