Մսով և շերտավոր խմորով կարկանդակ. Այս բաղադրատոմսը դուր կգա պատրաստման պարզությամբ

կարկանդակ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Մսով և շերտավոր խմորով կարկանդակ. Լցոնը հյութալի և անուշաբույր է, իսկ վերևում կարկանդակը գեղեցիկ և ոսկեգույն է:

Շերտավոր խմորն այժմ հասանելի է` և խմորիչով, և առանց խմորիչի, այնպես որ կարող եք օգտագործել ցանկացածը թխելու համար: Այս բաղադրատոմսով առաջարկվում է օգտագործել խմորիչով խմոր: Եկեք սկսենք:

կարկանդակ

Մսով և շերտավոր խմորով կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_Դրոժով շերտավոր խմոր — 1 տուփ (500 գ, 2 թերթ)

_Աղացած միս — 700-750 գ (50 × 50 խոզի և տավարի միս)

_Ձու — 4 հատ

_Սոխ — 1 հատ (միջին չափի)

_Սխտոր — 2 պճեղ

_Մանանեխ — 2 ճաշի գդալ

_Աղ, պղպեղ` ըստ ճաշակի

_Բուսական յուղ — 2 ճաշի գդալ

կարկանդակ

Մսով և շերտավոր խմորով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը

_Նախապես պետք է խաշել 3 ձու: Դրանք պետք են լցոնմանը ավելացնելու համար` կօգնեն պահպանել մսի կարկանդակի ձևը: Ավելի լավ է նաև խմորը նախապես հանել սառնարանից, որպեսզի այն տարածվի, բայց չբարձրանա

_Մանր կտրատել սոխը և սխտորը: Տապակի մեջ տաքացնել մի ճաշի գդալ բուսական յուղ: Տապակել սոխը մինչև ոսկե դարչնագույնը: Դրանից հետո ավելացնել սխտորը և տապակել ևս մեկ րոպե: Ստացվում է ոսկե սոխ և անուշաբույր սխտոր:

_Լցոնի համար աղացած մսին ավելացնել աղ և պղպեղ, տապակած սոխը սխտորով, մանանեխով և մանրակրկիտ խառնել: Փոքր փոսիկ անել աղացած մսի կենտրոնում եւ ավելացրեք ձուն: Խառնել ամեն ինչ մանրակրկիտ:

_Ալյուր ցանած մի մեծ տախտակի վրա գրտնակել խմորից մի մեծ ուղղանկյուն (կարելի է նաև օգտագործել առանց խմորիչի խմոր): Խմորի երկու թերթերը պետք է դրվեն միմյանց վերևում: Ավելի լավ է գրտնակել փափուկ խմորը մեկ ուղղությամբ, որպեսզի չվնասեք կառուցվածքը: Այնուհետև լցնել խմորի մեջտեղում լցոնը, և դրա վրա շարել մեջտեղից կիսված խաշած ձվերը:

_Այնուհետև երկու ծայրերից էլ նրբորեն սեղմեք լցոնը ձվի վրա: Խմորի եզրերը կտրված են 45 աստիճանի անկյան տակ, երկու կողմից 2-3 սմ լայնությամբ: Այնուհետև հյուսքաձև փաթաթել խմորի կտրված ժապավենները և ծալել դրանք իրար վրա:

_Ջեռոցը նախապես տաքացնել 180 ° C ջերմաստիճանում: Տապակի վրա ցանել ալյուր և անկյունագծով դնել կարկանդակը: Առանձին ամանի մեջ հարել ձուն և մի պտղունց աղ, որպեսզի վրձինով քսեք կարկանդակի վրա:

_Թող կարկանդակը մնա 10-15 րոպե: Դնել տապակը նախապես տաքացված ջեռոցում 35-40 րոպե:

կարկանդակ

կարկանդակ

Մսով և շերտավոր խմորով կարկանդակը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Մսով Կարկանդակ 

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք