Մրգային պիրոգ. Արագ պատրաստվող աղանդեր

Մրգային պիրոգ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Մրգային պիրոգ. Արագ պատրաստվող աղանդեր

Մեկ ձվով կարկանդակի բաղադրատոմսերը ավելի ու ավելի մեծ ժողովրդականություն են վայելում: Դա հասկանալի է: 10 րոպեում համեղ խմորեղեն պատրաստելը յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհու երազանքն է:

Այսօր ես որոշեցի կիսվել իմ սիրած հյուրասիրություններով: Իմ ծույլ կարկանդակը բաղկացած է մեկ բանանից և մեկ խնձորից: Այդ քաղցր ու թթու լցոնումը հիանալի կերպով լրացնում է աղանդերը:

Այս բաղադրատոմսի մեծ առավելությունն այն է, որ դուք կարող եք անել առանց ջեռոցի: Սա հիանալի է, երբ ժամանակը սուղ է: Ես միշտ էլ բարձր եմ գնահատել արագ ու պարզ պատրաստվող կերակուրների բոլոր օգուտները: Առաջին անգամ ես այս թխվածքը պատրաստեցի, երբ հանգստյան օրերին առավոտյան թեյի համար ինչ-որ բան էինք ուզում: Այդ ժամանակից ի վեր սա մեր ընտանիքում ամենապահանջված խմորեղենն էր:

Մրգային պիրոգ

Մրգային պիրոգ. Անհրաժեշտ

 

 բաղադրիչները

  • Բանան 1 հատ
  • Խնձոր 1 հատ
  • Շաքար 85 գ
  • Ձու 1 հատ
  • Արևածաղկի ձեթ 60 մլ
  • Կաթ 100 մլ
  • Ցորենի ալյուր 150 գ
  • Փխրեցուցիչ 12 գ
  • Սպիտակ գինու քացախ 1 ճաշի գդալ
  • Կարագ 10-20 գ
  • Աղ 1 պտղունց
  • Վանիլային շաքար 10 գ

Մրգային պիրոգ

Մրգային պիրոգ

Մրգային պիրոգ. Պատրաստման եղանակը

  1. Կտրել խնձորը բարակ շերտերով, իսկ բանանը՝ օղակներով:
  2. 24-26 սմ տրամագծով խորը տապակ յուղել բուսական յուղով, շաղ տալ 1 ճաշի գդալ շաքարավազ և շարել մրգեր՝ բանան և խնձոր:
  3. Խմորի համար խառնել ձուն, 60 գ շաքարավազը, արևածաղկի ձեթը, վանիլային շաքարն ու աղը, հարել, մեջը լցնել կաթը և խառնել:
  4. Աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը՝ հարմարանքով զգուշորեն փշրելով գնդիկները:
  5. Վերջում ավելացնել փխրեցուցիչ և քացախ (կարելի է վերցնել խնձորի քացախ), հունցել խմորը:
  6. Խմորը լցնել մրգերի վրա, տապակը դնել մարմանդ կրակին և կափարիչով ծածկված թխել 20 րոպե:
  7. Հարթ ափսեն յուղել արևածաղկի ձեթով, ծածկել տապակը և զգուշորեն շրջել այն: Կարկանդակը մյուս կողմով կրկին դնել տապակի մեջ: Այս կերպ կարող եք այն շրջել առանց վնասելու:
  8. Եփել ևս 5 րոպե:

Մրգային պիրոգ

Մրգային պիրոգ

Արագ կարկանդակը թավայից  հանելուց հետո թողեք, որ այն փոքր-ինչ սառչի: Դրանից հետո կարող եք վրան քսել ջեմ և զարդարել կոկոսով, շոկոլադով և թարմ մրգերով:

Կարող եք պարզապես հենց այդպես վայելել թեյի կամ սուրճի հետ:

Մրգային պիրոգը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Արագ բիսկվիթ թթվասերով

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք