Յոգուրտով տորթ առանց թխելու. Նրբահամ աղանդեր

Առանց թխելու յոգուրթով տորթ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Յոգուրտով տորթ առանց թխելու. Նրբահամ աղանդեր

Ամառը հիանալի ժամանակ է մրգերի առատության, զովացուցիչ ըմպելիքների և թեթև աղանդերի համար: Ինձ համար բոլոր ժամանակների նախընտրությունը յոգուրտով չթխվող տորթն է: Նրբահամության մեջ ես ավելացնում եմ նվազագույն շաքար, որպեսզի աղանդերը չվնասի կազմվածքին: Կհամոզվեք, նույնիսկ երեխաներն են սիրում այս ցածր կալորիականությամբ տորթը:

Այս տորթը պետք է պատրաստել ծույլ շոռակարկանդակի պես: Որպես հիմք ես օգտագործում եմ ցանկացած փխրուն թխվածքաբլիթի փշրանք, իսկ լցոնը կարող է տարբեր լինել: Օրինակ ՝ կիվիի փոխարեն ես երբեմն ելակի կտորներ եմ ավելացնում: Բայց կիվին է, որ այս տորթն այնքան թարմացնում է:

 

Յոգուրտով տորթ առանց թխելու

Յոգուրտով տորթ առանց թխելու. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Կիվի 6 հատ
  • Բանան 2 հատ
  • Ջուր 0.5 բաժակ
  • Մածուն 500 մլ
  • Շաքարավազ 70 գ
  • Կարագ 70 գ
  • Ժելատին 4 թեյի գդալ
  • Թխվածքաբլիթներ 200 գ
  • Կիտրոնի հյութ 1ճաշի գդալ
  • Նուշի թերթիկներ 40 գ

Առանց թխելու յոգուրթով տորթ

Առանց թխելու յոգուրթով տորթ

Յոգուրտով տորթ առանց թխելու. Պատրաստման եղանակը

  1. Առաջին քայլը տորթի հիմքը պատրաստելն է: Խրթխրթան թխվածքաբլիթները բլենդերի մեջ մանրացնել փշրանքների աստիճան:
  2. Լցնել հալված կարագը ամանի մեջ, խառնել:
  3. 22-24 սմ տրամագծով բացվող օղակով ձևամանը ծածկել յուղաթղթով:
  4. Լցնել թխվածքաբլիթները ներքևի մասում և տրորել, շերտ կազմելով: Հիմքը կես ժամ թողնել սառնարանում:
  5. Այդ ընթացքում ժելատինը լցնել 0,5 բաժակ ջրի մեջ: ժելատինը կփքվի 25-30 րոպեում:
  6. Կիվին մաքրել կեղևից, դրանցից 4-ը կտրել խորանարդիկներով: Մնացածը կօգտագործվի զարդարման համար:
  7. Կիվիի խորանարդներին ցանել կիտրոնի հյութ և շաքար:
  8. Կիվիի խորանարդիկները տաքացնել կաթսայում միջին կրակի վրա մոտ 3 րոպե: Այս պրոցեսի արդյունքում կվերանա պտղի դառնությունը:
  9. Երբ կիվին սառչի, վրան ավելացնել յոգուրտ և ժելատին, խառնել:
  10. Կտրել բանանը թեք շերտերով: Շարել շերտերը մեկ շերտով թխվածքաբլիթի հիմքի վրա: Յոգուրտի խառնուրդը լցնել բանանների վրա:
  11. Տորթով ձևամանը դնել սառնարանում ամբողջ գիշեր (առնվազն 6 ժամ):

Առանց թխելու յոգուրթով տորթ

Առավոտյան զգուշորեն հանել աղանդերը ձևամանից, հանել յուղաթուղթը: Տորթի վերին և կողային մասերը զարդարել կիվի կտորներով և թույլ տապակած նուշի թերթիկներով: Ի դեպ, եթե քաղցասեր եք, յոգուրտի հիմքին կարող եք ավելացնել 2-3 ճաշի գդալ ավելի շաքար:

Յոգուրտով տորթն առանց թխելու պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Գազարով տորթ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք