Արագ և քաղցր նախաճաշ կաթնաշոռով և շատ փափուկ խմորով, որը, ինչպես միջուկը, պարզապես հալչում է բերանում: Այս թխվածքը դուք կարող եք տանել աշխատավայրում ընդմիջման, կամ տալ երեխաներին դպրոցի նախաճաշիկի համար:

Արագ և քաղցր նախաճաշ կաթնաշոռով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ ալյուր 500 գ
_ փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
_ կարագ 120 գ
_ շաքարավազ 100 գ
_ թթվասեր 2 ճաշի գդալ
_ կաթնաշոռ 200 գ
_ սպիտակուց 1 հատ
_ շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
_ կարագ 1 ճաշի գդալ

Արագ և քաղցր նախաճաշ կաթնաշոռով. Պատրաստման եղանակը
_ Ալյուրը խառնել փխրեցուցիչի, շաքարավազի հետ և ավելացնել փափկած կարագը և զանգվածը մանրացնել փշրանքների տեսքով։
_ Ավելացնել թթվասեր, հունցել փափուկ խմոր։ Բաժանել 2 մասի, ծածկել ու թողնել 20 րոպե։
_ Միջուկի համար վերցրեք ցանկացած կաթնաշոռ, խառնեք շաքարավազի և սպիտակուցի հետ, զանգվածը հարեք ընկղմվող բլենդերով մինչև հարթ լինի։ Ըստ ճաշակի կարող եք ավելացնել վանիլին կամ չորացրած մրգի կտորներ, այլ քաղցր հավելումներ։
_ Սեղանին ալյուր ցանել ու խմորի յուրաքանչյուր մասը բարակ շերտով գրտնակել։
_ Մեկի վրա քսել կաթնաշոռի միջուկ, ծածկել երկրորդով և կտրատել հատվածների։
_ Տեղափոխեք դրանք յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա և քսեք հարած դեղնուց։
_ Թխել 180 աստիճանով մոտ 20-30 րոպե, բայց իրական ժամանակը կախված է ձեր ջեռոցից։
Նման թխվածքն իրականում շատ փափուկ և քնքուշ է, անկախ նրանից, թե ինչ միջուկ եք պատրաստում դրա համար:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ