Նախաճաշ 10 րոպեում. Վերցնում ենք պարզ մթերքներ և համեղ ուտեստը պատրաստ կլինի:
Դատելով հնագիտական տվյալներից՝ մարդիկ հնագույն ժամանակներից ձու են ուտում։ Լինելով քարանձավի բնակիչներ, ըստ երևույթին, նախամարդիկ տեսել են, թե ինչպես են գիշատիչները ձվեր ուտում: Ըստ այդմ՝ մարդիկ սկսեցին հետևել գիշատիչների օրինակին։
Հետագայում ձուն դարձավ մոլորակի ամենաշատ սպառվող ապրանքը։ Իհարկե, ձուն ամբողջ աշխարհում վաճառքի առումով զիջում է հացին։ Բայց այնուամենայնիվ դրանք համարվում են մարդու սննդակարգի կարևոր բաղադրիչ։
Այժմ մենք չենք կարող պատկերացնել նախաճաշն առանց խաշած կամ տապակած ձվի:
Պատրաստենք հետաքրքիր ձվով նախաճաշ։
Նախաճաշ 10 րոպեում. Բաղադրիչները
_ հավի ձու — 1 հատ
_ խոզապուխտ — 2 կտոր
_ կաթ — 1 ճաշի գդալ
_ պանիր — 30 գ
_ աղ — մի պտղունց
_ հաց — 2 շերտ
Նախաճաշ 10 րոպեում. Պատրաստման եղանակը
_ Մի ամանի մեջ միացնել ձուն աղի և կաթի հետ, լավ հարել պատառաքաղով։
_ Տապակը տաքացնել քիչ քանակությամբ արևածաղկի յուղով։
_ Լցնել ձվի խառնուրդը մակերեսի վրա և սպասել, մինչև դրա եզրերը կպչեն:
_ Այդ պահին ձվի վրա՝ մեջտեղում երկու կտոր հաց դնել։
_ Շրջել ձվով նրբաբլիթը, տապակել հացի փափուկ մասը:
_ Տապակած ձվերի եզրերը հացի կողքերով ծալել դեպի ներս։
_ Խոզապուխտ ու պանիր դնել հացի կտորների վրա եփած ձվի մակերեսին։
_ Ստացված սենդվիչի ներսում ծածկել ձուն, պանիրը և մսամթերքը։
Սա մատչելի մթերքներից անսովոր նախաճաշ պատրաստելու ամենահեշտ միջոցն է։
Եփած խոզապուխտի փոխարեն կարելի է սովորական երշիկ օգտագործել։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ նախաճաշ