Նարինջով թխվածքաբլիթներ. Նուրբ համով փխրուն աղանդեր

Նարինջով թխվածքաբլիթներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Նարինջով թխվածքաբլիթներ. Նուրբ համով փխրուն աղանդեր

Մանկության տարիներին ես հաճախ օգնում էի մայրիկիս խոհանոցում: Նա հատկապես սիրում էր խմորեղեն պատրաստել: Ես հիշում եմ, թե որքան զվարճալի էր կաղապարներով տարբեր ֆիգուրներ կտրելը, իսկ հետո հպարտորեն մատուցել փխրուն թխվածքաբլիթները: Բայց ինձ համար ամենացանկալին մայրիկիս նարինջով թխվածքաբլիթն էր, որը նա հաճախ էր պատրաստում:

Այժմ նարնջի համով պարզ թխվածքաբլիթի բաղադրատոմսը ինձ համար իսկական փրկարար է դարձել: Նրա համար մթերքները միշտ կարելի է գտնել սառնարանում: Իսկ բաղադրության մեջ ձվի և կարագի բացակայությունը թխելը շատ բյուջետային է դարձնում: Մեզ հաճախ են անսպասելի այցելում աղջկաս ընկերները, բայց նրանք չեն մնում առանց հյուրասիրության:

Նարինջով թխվածքաբլիթներ

Նարինջով թխվածքաբլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ցորենի ալյուր 400 գ
  • Կաթ 150 մլ
  • Արևածաղկի ձեթ 120 մլ
  • Նարնջագույն 1 հատ:
  • Շաքարավազ 120 գ
  • Փխրեցուցիչ 10 գ

Նարինջով թխվածքաբլիթներ

Նարինջով թխվածքաբլիթներ

Նարինջով թխվածքաբլիթներ

Նարինջով թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը

  1. Նարինջը լավ լվանալ և քերել դրա կեղևը: Ալյուրին խառնել փխրեցուցիչ, մաղել, ավելացնել կաթ, արևածաղկի ձեթ, աղ և նարնջի կեղևի քերուկը:
  2. Խմորը հունցել և գլորել երշիկի նման, այնուհետև սուր դանակով կտրել 2 սմ լայնության կտորներ:
  3. Թխվածքաբլիթները թաթախել շաքարի մեջ և դնել ջեռոցի տապակի վրա, որը ծածկված է յուղաթղթով:
  4. Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով և թխել թխվածքաբլիթները 15-20 րոպե:
  5. Թխվածքները թող ամբողջովին սառչեն և մնան 1-1,5 ժամ:

Նարինջով թխվածքաբլիթներ

Ճիշտ է, ցիտրուսային գայթակղիչ բույրը շատ դժվարացնում է սպասելը:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Մեղրով թխվածքաբլիթներ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք