Նարնջի և կիտրոնի կեղևներով ցուկատներ. Համեղ աղանդեր, որը կհմայի ցիտրուսային պտուղների սիրահարներին

Նարնջի և կիտրոնի կեղևներով ցուկատներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Նարնջի և կիտրոնի կեղևներով ցուկատներ. Համեղ աղանդեր, որը կհմայի ցիտրուսային պտուղների սիրահարներին
Շաքարով նարնջի և կիտրոնի կեղևները շատ համեղ հյուրասիրություն կլինեն թեյի և սուրճի հետ մատուցելիս:

Այս բաղադրատոմսի շնորհիվ այլևս երբեք չեք նետի նարնջի և կիտրոնի կեղևներ, այլ միշտ կպատրաստեք համեղ ցուկատներ: Ստացվում են շատ պայծառ ու հարուստ համով, ավելի լավ բաղադրատոմս պարզապես չեք գտնի:

Նարնջի և կիտրոնի կեղևներով ցուկատներ

Նարնջի և կիտրոնի կեղևներով ցուկատներ. Անհրաժեշտ բաղադրատոմսեր

  • Վանիլային շաքար կամ վանիլ
  • Դարչինի փայտիկ
  • Աստղ անիսոն 2-3 հատ
  • Մեխակ 2 հատ
  • Շաքարի փոշի
  • Նարնջի կեղևներ 700 գ
  • Շաքար 700 գ
  • Ջուր 700 գ
  • Կոճապղպեղի արմատ 20 գ
  • Կիտրոնի հյութ 1 ճաշի գդալ

Նարնջի և կիտրոնի կեղևներով ցուկատներ

Նարնջի և կիտրոնի կեղևներով ցուկատներ.Պատրաստման եղանակը

  1. Սկզբում լավ լվանալ նարինջներ և կիտրոններ, վրան լցնել եռման ջուր և չորացնել սրբիչով: Հետո ցանկացած հարմար եղանակով հանել կեղևը:
  2. Պատրաստի կեղևի վրա լցնել սառը ջուր և թողնել 1 օր: Այս ընթացքում անհրաժեշտ է ջուրը փոխել առնվազն 4-5 անգամ, որպեսզի դառնությունն անցնի:
  3. Այնուհետև ջուրը քամել և կեղևները կտրում կամայական, հնարավորինս գեղեցիկ կտորներով: Կտրատած կեղևի վրա լցնել եռացող ջուր և թողնել 10-15 րոպե: Կրկնել այս պրոցեսը երկու անգամ:
  4. Ջրային բաղնիքի վրա դնել կաթսան, ուժեղ կրակ անել: Կաթսայի մեջ լցնել ջուր, շաքար և համեմունքներ, ավելացնել մանրացված կոճապղպեղ, լցնել կիտրոնի հյութ, վանիլային շաքար: Մանրակրկիտ խառնել ամեն ինչ:
  5. Կտրատած կեղևները լցնել օշարակի մեջ, լավ խառնել կաթսայի պարունակությունը, հասցնել եռման աստիճանի և կրակը նվազեցնել միջինից՝ ցածր: Եփել այնքան ժամանակ, մինչև ամբողջ հեղուկը գոլորշիանա: Անհրաժեշտ է մոտ 1-1,5 ժամ եփել:
  6. Այժմ մնում է հանել համեմունքները և ցուկատները շարել մետաղալարով ցանցի վրա, չորացնել սենյակային ջերմաստիճանում 24 ժամ:

Նարնջի և կիտրոնի կեղևներով ցուկատներ

Պատրաստի ցուկատները թաթախել շաքարի փոշու մեջ: Պահել ամուր փակվող տարայի մեջ՝ սառնարանում:

Նարնջի և կիտրոնի կեղևներով ցուկատները պատրաստ են: Բաղադրատոմսը պարզապես հրաշք է, ցուկատներ պատրաստելիս բույրն աննկարագրելի է խոհանոցում: Ստացվում է անիրատեսականորեն համեղ:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Ցիտրուսային համեղ աղանդեր

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք