Նեապոլիտանական ռագու սմբուկով

Նեապոլիտանական ռագու սմբուկով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Նեապոլիտանական ռագու սմբուկով

Իտալիայում ռագու նշանակում է համեղ, ախորժակաբեր ուտեստ: Մեր երկրում բառը կպել է մսով և բանջարեղենով ուտեստների մի ամբողջ շարքի: Ամենահայտնի իտալական ուտեստը մակարոնեղենով մատուցվող բոլոնեզն է: Այնուամենայնիվ, հայտնի շեֆ-խոհարար Մարկո Սերվետտին կարծում է, որ նեապոլիտանական ռագուն մնացած ուտեստներից ավելի լավն է:

Այն, ինչպես բոլոնեզը, ավանդաբար մատուցվում է մակարոնեղենի հետ: Մսի հետ շոգեխաշած բանջարեղենի հատուկ իտալական բազմազանության առանձնահատկությունն այն է, որ ուտեստը մի քանի ժամ շոգեխաշվում է: Դա պարզապես անհրաժեշտ է դասական համ ստանալու համար, որը հնարավոր է միայն ճարպի կարամելացման միջոցով: Բնական բաղադրատոմսում ուտեստը եփելու համար պետք է 9 ժամ:

Նեապոլիտանական ռագու սմբուկով

Նեապոլիտանական ռագու սմբուկով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Տավարի միս 500 գ
  • Խոզի կողիկներ 500 գ
  • Երշիկեղեն 200 գ
  • Սոխ 1 հատ
  • Դափնու տերև 3-4 հատ
  • Կարմիր գինի 200-250 մլ
  • Սմբուկ 2 հատ
  • Տոմատի մածուկ 2 ճաշի գդալ
  • Լոլիկը սեփական հյութի մեջ 1,2 կգ
  • Ռեհան 10-12 ճյուղ
  • Տալիատելի մակարոնեղեն 500 գ
  • Պարմեզան 30 գ
  • Սև պղպեղ (աղացած) `ըստ ճաշակի
  • Աղ` ըստ ճաշակի
  • Ձիթապտղի յուղ

Նեապոլիտանական ռագու սմբուկով

Նեապոլիտանական ռագու սմբուկով. Պատրաստման եղանակը

  1. Պատրաստել միսը. Տավարի միսը խոշոր կտորներով կտրել, թաղանթը հեռացնել երշիկներից: Խոզի կողերը թողնել ոսկորներով:
  2. Տապակել մսի խառնուրդը յուղի մեջ ուժեղ կրակի վրա, համեմել աղով և պղպեղով ՝ ըստ ճաշակի: Դրանից հետո ավելացնել մանրացված սոխը, սմբուկը և եփել ևս 5 րոպե:
  3. Մսին ավելացնել գինի, սպասել մինչ հեղուկի մեծ մասը գոլորշիանա և լցնել ջրով բացված տոմատի մածուկ, ավելացնել մանր կտրատած կամ քերած լոլիկ, ռեհան և դափնու տերև:
  4. Եփել կափարիչի տակ 2 ժամ և ևս 1 ժամ առանց կափարիչի` ավելցուկային հեղուկը գոլորշիացնելու համար (այս ընթացքում պատրաստել մակարոնը):
  5. Դրանից հետո հանել միսը, հանեք ոսկորները, կտրատել այն և նորից ետ լցնել:
  6. Պատրաստված միսը լցնել ափսեի վրա լցված մակարոնեղենի վրա, վերջում շաղ տալ քերած պանիր:

Նեապոլիտանական ռագու սմբուկով

Նեապոլիտանական ռագուն սմբուկով պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Աջապ Սանդալ / Մսով և Բանջարեղենով ուտեստ — Շատ համեղ ուտեստ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք