Նուգա ընկույզով և չոր ծիրանով. Արևելյան աղանդերի համեղագույն տարբերակ

Նուգա ընկույզով ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Նուգա ընկույզով և չոր ծիրանով. Արևելյան աղանդերի համեղագույն տարբերակ

Նուգան աներևակայելի համեղ մեղրով կամ շաքարավազով աղանդեր է, որին կարելի է ավելացնել նաև ընկույզ: Հաճախ նուգայի մեջ ավելացնում են դարչին, վանիլ, ցուկատներ, չրեր, կակաոյի փոշի և այլ համեղ բաղադրիչներ:

Հայտնի չէ, թե կոնկրետ ով, երբ և որտեղ է հորինել այս նրբությունը: Ենթադրաբար նրա հայրենիքը Պարսկաստանն է: «Նուգա» բառն ինքնին, ամենայն հավանականությամբ, գալիս է լատիներեն nux — ընկույզ բառից:

Նուգա ընկույզով

Չնայած այն հանգամանքին, որ այս քաղցր նախուտեստը շատ բարձր կալորիականությամբ է, այնուամենայնիվ, խորհուրդ է տրվում այնուամենայնիվ այն վայելել երբեմն: Դա պայմանավորված է նրանով, որ աղանդերն աներևակայելիորեն օգտակար է: Քաղցրավենիքն ու ընկույզը բարելավում են ուղեղի աշխատանքը: Իսկ մեղրի և չրերի մեջ կան շատ վիտամիններ և մարդու օգանիզմի համար անհրաժեշտ այլ նյութեր:

Ի դեպ, գլյուկոզայի հետ միասին ընկույզը համարվում է ուժեղ աֆրոդիզիակ: Հետևաբար, մենք նույնպես խորհուրդ ենք տալիս ուտել նուգա: Փորձեք հրաշալի բաղադրատոմսը ստորև:

Նուգա ընկույզով

Նուգա ընկույզով և չոր ծիրանով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Մեղր 160 մլ
  • Նուշ 1 բաժակ
  • Չիր ծիրան 0,5 բաժակ
  • Ձվի սպիտակուց 2 հատ
  • Չոր մրգեր (ցուկատներ) 50 գ
  • Կիտրոնի քերուկ — 15 գ

Նուգա ընկույզով

Նուգա ընկույզով և չոր ծիրանով. Պատրաստման եղանակը

  1. Յուղաթղթով ծածկել տապակը:
  2. Հալեցնել մեղրը ջրային բաղնիքում: Այս ընթացքում հարել սպիտակուները մինչև փրփրեն: Դրանք ավելացնել տաք ջրիկ մեղրին: Զգուշորեն խառնել փայտե գդալով, մինչև որ հարթ զանգված լինի: Այն պետք է լինի մածուցիկ և ունենա կարամելի գույն:
  3. Շարունակեք խառնել մինչև թանձրանա և գույնը բացվի: Ավելացնել ընկույզներ, չոր ծիրաններ և կիտրոնի քերուկ: Կաթսան մի հանեք ջրային բաղնիքից, խառնեք քաղցր զանգվածը:
  4. Երբ զանգվածը շատ բաց գույնի է, տեղափոխեք այն յուղաթղթով ծածկված ձևամանի վրա: Ծածկել յուղաթղթով:
  5. Տապակը մի քանի ժամ թողեք չոր տեղում: Որքան երկար, այնքան լավ:
  6. Զանգվածը կարծրանալուց հետո նուգան կտրել երկար շերտերով:

Նուգա ընկույզով

Նուգան հիանալի հյուրասիրություն է քաղցրասերների համար: Փորձեք պատրաստել այն և հաճույք պատճառել ձեր ընտանիքի անդամներին և ընկերներին:

Նուգան ընկույզով և չոր ծիրանով պատրաստ է: Այս համեղությունը պահեք զով տեղում:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Անկրկնելի դեսերտ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք