Նուրբ տորթ. Թեթև նրբահամ քաղցրավենիք

Նուրբ տորթ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Նուրբ տորթն այնքան քնքուշ և համեղ է ստացվում, որ անհնար է հավատալ, որ դրա շերտերը պարզապես տապակվել են թավայի մեջ։ Թթվասերով եթերային կրեմը տորթը պարզապես կատարյալ է դարձնում:

Նուրբ տորթ

Նուրբ տորթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Շաքարավազ 60 գր

_Ալյուր 250 գր

_Կարագ 120 գր

_Մի պտղունց աղ

Կրեմը պատրաստելու համար

_Թթվասեր 500 գր

_Ձու 2 հատ

_Օսլա 1 ճաշի գդալ

_Վանիլին ըստ ճաշակի

_Կարագ 50 գր

_Շաքարավազ 120 գր

Նուրբ տորթ

Նուրբ տորթ

Նուրբ տորթ. Պատրաստման եղանակը

_Փափկած կարագը աղով և շաքարավազով տրորել, ապա ավելացնել մաղած ալյուրը և զանգվածը վերածել փշրանքների։

_Տաքացնել տապակը և լցնել փշրանքները, տապակել մինչև ոսկե դարչնագույնը մոտ 6 րոպե՝ անընդհատ խառնելով։

_Լցնել փշրանքները յուղաթղթի վրա և թողնել սառչի։

_Կրեմի համար խառնել բոլոր բաղադրիչները, բացառությամբ կարագի, հարել հարիչով մինչև հարթ լինի և եփել թույլ կրակի վրա՝ անընդհատ հարելով, մինչև թանձրանալը։

_Վերցնել կրակից, խառնել կարագի հետ։

_Ձևամանը ծածկել թաղանթով։

_Փշուրը 4 մասի բաժանել, մեկը լցնել կաղապարի մեջ, մի փոքր սեղմել, բայց ոչ շատ:

_Քսել կրեմը, իսկ հետո հերթափոխով շերտերը՝ փշրանքները և կրեմը։

_Թողնել տորթը ամբողջովին սառչի, դնել սառնարանը 4 — 6 ժամով։

Նուրբ տորթ

Նուրբ տորթ

Այսքան քնքուշ հրաշք դուք դեռ չեք փորձել, տորթը ստացվում է հաճելի, խոնավ, բուրավետ։ Ցանկության դեպքում ավելացնել տարբեր քաղցր հավելումներ, հատապտուղներ և մրգեր:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Մեղրով տորթ,  թափանցիկ նուրբ և անչափ համեղ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք