Նրբաբլիթներ բրնձով և թթվասերային գլազուրով

Նրբաբլիթներ բրնձով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Նրբաբլիթներ բրնձով և թթվասերային գլազուրով

Յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի ունի նրբաբլիթների իր յուրահատուկ բաղադրատոմսը: Արդյունքում, դրանք այնքան շատ են, որ դրանք չեն տեղավորվի ոչ մի խոհարարական գրքում: Այնուամենայնիվ, կա բաղադրատոմս, որի կողքով անցնել չի կարելի: Թթվասերի գլազուրով բրնձով նրբաբլիթները հենց այն են, ինչի համար պետք է կանգնել վառարանի մոտ:

Կարելի է ասել, որ սա տոնական բաղադրատոմս է. Այն նրբագեղ է, յուրաքանչյուր կտոր հալվում է ձեր բերանում:

Նրբաբլիթներ բրնձով

Նրբաբլիթներ բրնձով և թթվասերային գլազուրով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ցորենի ալյուր 240 գ
  • Կաթ 480 մլ
  • Ձու 3 հատ
  • Ջուր 650 մլ
  • Աղ 1,5 թեյի գդալ
  • Արևածաղկի ձեթ 2 ճաշի գդալ
  • Շաքարավազ 6 ճաշի գդալ
  • Թթվասեր 200 գ
  • Բրինձ 180 գ
  • Կարագ 40 գ

Նրբաբլիթներ բրնձով

Նրբաբլիթներ բրնձով և թթվասերային գլազուրով. Պատրաստման եղանակը

  1. Սկսենք խմորից: Այս բաղադրատոմսում այն ​​ոչ թե սովորական է, այլ եփովի: Նախ հարել ձվերը մի պտղունց աղով և 2 ճաշի գդալ շաքարով: Դրանից հետո ավելացնել կաթն ու մաղած ալյուրը: Հունցել միատարր խմոր:
  2. Խմորի մեջ լցնել 250 մլ եռման ջուր, արագ խառնել և թող մնա 30 րոպե: Այդ ընթացքում պատրաստել բրինձը:
  3. Կարագը հալեցնել խորը ամանի մեջ, ավելացնել 400 մլ ջուր և 2 ճաշի գդալ շաքար: Ավելացնել բրինձը և եփել մինչև փափկելը:
  4. Վերջում խմորին ավելացնել արևածաղկի ձեթ, խառնել ու սկսել նրբաբլիթները թխել:
  5. Ավարտելուց հետո բրնձով լցոնը փաթաթել դրանց մեջ և դնել յուղով քսված ջեռոցի տապակի մեջ:
  6. Թթվասերին խառնել 2 ճաշի գդալ շաքարավազ և առատորեն լցնել նրբաբլիթների վրա:
  7. Թխել դրանք 180 րոպե ջեռոցում 20 րոպե:

Նրբաբլիթներ բրնձով

Թխելու ընթացքում շաքարի հետ խառնված թթվասերը վերածվում է փայլուն գլազուրի: Այն բրնձով նրբաբլիթները դարձնում է էլ ավելի նուրբ և գեղեցիկ: Դրանք միշտ կարելի է պատրաստել աղի, բազմազան բանջարեղենով, հավով, սոուսով և համեմունքներով: Եվ շաքարի փոխարեն կարելի է թթվասերին ավելացնել տոմատի մածուկ:

Նրբաբլիթները բրնձով և թթվասերային գլազուրով պատրաստ են:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Դասական նրբաբլիթներ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք