Նրբաբլիթներ մսով. Այս համեղ միջուկի գաղտնիքը վաղուց էի փնտրում, դրա շնորհիվ ուտեստն ուղղակի շքեղ ու հագեցնող է դառնում

Նրբաբլիթներ մսով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Իրեն հարգող ամեն տանտիրուհի գոնե մեկ անգամ փորձել է պատրաստել Նրբաբլիթներ մսով, որոնք չգիտես ինչու համարվում են ամանորյա շքեղություն: Երևի դրա պատճառն այն է, որ պետք է մի քիչ երկար ժամանակ անցկացնել վառարանի մոտ:

Ինչ-որ մեկը սիրում է բլիթներ ուտել առանց միջուկի, ոմանք, ընդհակառակը, իմաստ չեն տեսնում այս ուտեստի մեջ առանց մսի, ձվի կամ պանրի:

Նրբաբլիթներ մսով պատրաստելու այս մեթոդը դրանք դարձնում է շատ ավելի հագեցնող և համեղ։ Շատերը վստահեցնում են, որ մսային միջուկով փորձելուց հետո չեն կարող այլ կերպ ընկալել նրբաբլիթները։

Նրբաբլիթներ մսով
Նրբաբլիթներ մսով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_ կաթ — 1 լիտր

_ կարագ — 50 գ

_ հավի ձու — 5 հատ

_ կանաչ սոխ — 4 ճաշի գդալ

_ ալյուր — 500 գ

_ աղ — 1,5 թեյի գդալ

_ շաքարավազ — 1 ճաշի գդալ

_ բուսական յուղ — 70 մլ

_ սոխ — 1 հատ

_ աղացած միս — 1 կգ

Նրբաբլիթներ մսով
Նրբաբլիթներ մսով. Պատրաստման եղանակը

_ Մաքրել սոխը և կտրատել փոքր խորանարդիկներով։ 20 մլ արևածաղկի յուղով սոխը տապակել մինչև թափանցիկ դառնա, ապա աղացած միսը լցնել տապակի մեջ։

_ Միջուկը 5 րոպե եփել միջին ջերմության վրա։

_ Աղացած մսին կես թեյի գդալ աղ ցանել, լցնել 70 մլ ջուր։ Եփել ուժեղ կրակի վրա, մինչև ջուրը մսից ամբողջությամբ գոլորշիանա։

_ Աղացած միսը տապակելու վերջում լցնել 20 մլ ջուր, խառնել ընդհանուր զանգվածի հետ և անջատել կրակը։

_ Չմոռանաք միջուկն անընդհատ խառնել, հակառակ դեպքում այն ​​կվառվի։

_ Տարայի մեջ կոտրել ձվերը, վրան ավելացնել կաթի ընդհանուր քանակի կեսը, ավելացնել շաքարավազն ու աղը, խառնել մթերքները։

_ Ալյուրի մի մասը լցնել ձվի զանգվածի մեջ, հարել հարիչով։ Աստիճանաբար ավելացնել ալյուրի երկրորդ մասը՝ մանրամասն խառնելով ձվի զանգվածին:

_ Նրբաբլիթների համար խմորը պատրաստելու վերջում տարայի մեջ լցնել կաթի մնացած մասը և արևածաղկի յուղը։ Խմորը նորից խառնել և թողնել 10 րոպե կափարիչի տակ։

_ 25 գրամ կարագը թավայի մեջ հալեցնում ենք, բլիթները թխում։ Նրբաբլիթը մի կողմից տապակել 30 վայրկյան, իսկ մյուս կողմում՝ 20 վայրկյան, ավելին պետք չէ։

_ Կանաչ սոխը մանր կտրատել, ավելացնել մսի միջուկին։ Նրբաբլիթի կենտրոնում փռել միջուկը, փաթաթել ծրարի նման։

_ Նրբաբլիթները տապակել կարագով երկու կողմից, մինչև թեթև կարմրեն:

Նրբաբլիթներ մսով
Դուք կարող եք շատ նմանատիպ բլիթներ պատրաստել այլ միջուկներով։ Այնուամենայնիվ, միսը համարվում է ամենահագեցնող ու համեղ տարբերակը։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Պատրաստում ենք համեղ ավանդական նրբաբլիթներ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք