Նրբահամ կարտոֆիլ․ Խոզապուխտով հագեցնող ուտեստ

Նրբահամ կարտոֆիլ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Նրբահամ կարտոֆիլ․ Խոզապուխտով հագեցնող ուտեստ

Բնության գրկում հանգստի գնալիս միշտ մեզ հետ տանում ենք մի քանի կարտոֆիլ և մի կտոր խոզաճարպ: Մինչ շշերի վրա խորովածը պատրաստվում է, ես արծաթափայլ կապոցները գցում եմ ածուխների մեջ: Եվ շուտով մի հրաշալի կողմնակի ճաշատեսակ եմ ստանում մսի հետ: Փայլաթիթեղի մեջ խոզի ճարպով կարտոֆիլը սովորականից շատ ավելի համեղ է: Կարտոֆիլի կտորների միջև ճարպի բարակ շերտը կանխում է բանջարեղենի չորացումը:

Բայց անտառում հանգստանալը հազվադեպ հաճույք է, ուստի կարելի է այս ուտեստը պատրաստել առանց խորովածի: Կարող եք խոզաճարպով կարտոֆիլ պատրաստել սովորական ջեռոցում: Հիմնական գործոնը ճիշտ մթերքների ընտրությունն ու մատչելիությունն է: Պալարները մանրակրկիտ փաթաթեք փայլաթիթեղի մեջ, որպեսզի կանխվի դրանց այրումը և ճարպի արտահոսքը ջեռոցի վրա: Ալյումինե փայլաթիթեղը լավ է պահում ջերմաստիճանը, ուստի կարտոֆիլը երկար ժամանակ տաք կմնա:

Նրբահամ կարտոֆիլՆրբահամ կարտոֆիլ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Կարտոֆիլ 8-10 հատ
  • Խոզաճարպ 60 գ
  • Աղ` ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի

Նրբահամ կարտոֆիլ

Նրբահամ կարտոֆիլ

Նրբահամ կարտոֆիլ. Պատրաստման եղանակը

  1. Լավ լվանալ առողջ կարտոֆիլը և չորացնել թղթե սրբիչներով:
  2. Կտրատել ճարպը 3-4 մմ հաստությամբ շերտերով: Յուրաքանչյուր կարտոֆիլի համար պատրաստել փայլաթիթեղի կտոր:
  3. Այն պետք է լինի բավականաչափ մեծ, որպեսզի թերթը կիսով չափ ծալվի և դրա մեջ ամբողջովին փաթաթվի պալարը:
  4. Կարտոֆիլը մեջտեղից կտրել, համեմել աղով և պղպեղով, մեջտեղի մասում դնել ճարպի մի կտոր և ամուր փաթաթել փայլաթիթեղի մեջ։
  5. Լցոնած կարտոֆիլը դնել ջեռոցի տապակի վրա և թխել 200 աստիճանով 45-50 րոպե:

Նրբահամ կարտոֆիլ

Իհարկե, այն չի կարելի համեմատել կրակի մեջ թխած կարտոֆիլի հետ, բայց համը միևնույն է հաճելի ու զարմանալի է: Բանջարեղենը լավ հագենում է հալված ճարպով `ձեռք բերելով հաճելի ապխտած բույր: Իսկական վայելք է նման կարտոֆիլ ուտելը:

Նրբահամ կարտոֆիլը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Տապակած կարտոֆիլ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք