Նրբահամ քաղցրավենիք. Անուշաբույր հյուրասիրություն հանգստյան օրերին

Նրբահամ քաղցրավենիք ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Ես պատրաստում եմ նրբահամ քաղցրավենիք. Միշտ մթերքներն ունեմ ձեռքի տակ: Այս աղանդերը պատրաստեք յուրաքանչյուր հանգստյան օրերի համար, այն երբեք չի հոգնեցնի:

Բանանով պատրաստված կարկանդակը կլինի ձեր նախընտրածը: Նրա բույրը և համը պարզապես զարմանալի են:

Նրբահամ քաղցրավենիք

Նրբահամ քաղցրավենիք. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

Խմոր

_Կարագ — 100 գր

_Ձու — 1 հատ

_Շաքարավազ — 2 ճաշի գդալ

_Ալյուր — 320-340 գր

_Աղ մի պտղունց

_Վանիլին — 0.5 թեյի գդալ

_Կեֆիր կամ անուշաբույր յոգուրտ 125 մլ

_Փխրեցուցիչ — 1 թեյի գդալ

Կարամել

_Կարագ — 50 գր

_Շաքարավազ — 100 գր

_Բանան — 3 հատ

Նրբահամ քաղցրավենիք

Նրբահամ քաղցրավենիք

Նրբահամ քաղցրավենիք. Պատրաստման եղանակը

Խմոր պատրաստելը

_Փափուկ կարագը լցնել մեծ ամանի մեջ, հարել ձվի, աղի, շաքարի, վանիլինի հետ և տրորել բաղադրիչները բահիկով մինչև հարթվի:

_Խառնուրդի մեջ լցնել սենյակային ջերմաստիճանի կեֆիրը (կամ մածուն), ավելացնել փխրեցուցիչը և մաս -մաս մաղել ալյուրը:

_Խմորից գնդիկ ձևավորել, դնել տոպրակի մեջ, այնուհետև թողնել սառնարանում մոտ 30 րոպե:

_Մաքրել բանանները, կտրել դրանք երկայնքով երկու կեսի:

Կարամել պատրաստելը

_Դրա համար տապակի մեջ հալեցնել կարագը, ավելացնել շաքարավազ և եփել կարամելը՝ անընդհատ խառնելով, որպեսզի շաքարն ամբողջությամբ լուծվի: Կարամելը կլինի սաթի գույնի:

_Կարամելը շատ արագ լցնել պատրաստված կաղապարի մեջ (տրամագիծը ՝ 24 սանտիմետր) և հավասարաչափ բաշխել դրա մեջ, թողնել սառչի:

_Կարամելի վրա բանանները դնել միմյանց կիպ կպած՝ կտրվածքը դեպի վերև:

_Վերցնել սառեցված խմորը, ձեռքերով հարթեցնել և դրանով ծածկել բանանները:

_Կարկանդակը դնել ջեռոցը և թխել կես ժամ 180 աստիճան ջերմաստիճանով:

_Պատրաստ լինելը ստուգել փայտիկով:

Նրբահամ քաղցրավենիք

Նրբահամ քաղցրավենիք

Հանել ջեռոցից և թողնել սառչի: Միայն դրանից հետո առանձնացնել ձևամանի պատերից, հեռացնել կողային օղակը, աղանդերը տեղափոխել հարմար ափսեի վրա: Կարող եք մատուցել թեյի հետ:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Դդումով բիսկվիթ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք